Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Carrefour RoemeniŰ richt co÷peratie op

Carrefour RoemeniŰ heeft zojuist de Vărăști Carrefour Landbouwco÷peratie opgericht. Dit is nieuw voor het land. Het is de eerste co÷peratie die wordt gesteund door een supermarkt. Het initiatief is bedoeld om de kloof tussen Roemeense klanten en de telers te overbruggen door de verkoop van producten van hoge kwaliteit, waardoor een eerlijke relatie tussen beide partijen ontstaat. Op deze manier kan Carrefour RoemeniŰ ook bijdragen aan de ontwikkeling van de binnenlandse landbouwsector, zowel op korte als op lange termijn.Groenten
De Vărăști co÷peratie bevindt zich minder dan 30 km van Boekarest en spreidt zich uit over 60 hectare (inclusief 15 hectare solaria) met een jaarlijkse productie van zo'n 5000 ton groenten. Hier worden onder andere tomaten, sla, paprika, courgette, bonen, aubergine, kool, selderij, ui, knoflook, dille, peterselie, maggiplanten, spinazie, melde, sierui, brandnetel, radijs, rode ui en astrantia geteeld. De co÷peratie brengt groenten van meer dan 80 telers uit de regio bij elkaar. Klanten kunnen de producten van de co÷peratie in alle winkels van de Carrefour Group in heel RoemeniŰ vinden.

Om de groenten zo snel mogelijk aan de klant te kunnen leveren, heeft Carrefour een opslagfaciliteit van 300 m2 gebouwd in Vărăști. Hier kunnen de lokale boeren hun producten opslaan. Vanuit deze plek worden de groenten dan vervoerd naar het centrale magazijn, waarna ze geleverd worden aan winkels van Carrefour door het gehele land. Carrefour heeft bovendien opvouwbare en herbruikbare plastic kratten aan de boeren gegeven. Dit betekent dat de boeren niet steeds houten of kartonnen kratten aan hoeven te schaffen. Ook zullen de prijskaartjes die bij de producten horen informatie bevatten over de afkomst van het product. Op deze manier kunnen de klanten zelf de keuze maken om de Vărăști Carrefour Landbouwco÷peratie te steunen door middel van de aankoop van hun producten.

bron: carrefour.com


Publicatiedatum: 14-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: