Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Koole, Frukar:

"Grote vraag naar meloenen van alle kanten"



Tholen - De meloenenmarkt is heel het jaar al goed. "De aanvoer is niet al te groot, omdat enkele spelers de keuze hebben gemaakt om geen grote aantallen te importeren vanuit Costa Rica en Panama. Wij krijgen dit jaar wel een knap volume watermeloenen en gele meloenen binnen in ons eigen merk Black Jack, dus dat is in de lijn van ons merk een gelukkige gok geweest", vertelt commercieel directeur Willem Koole van Frukar.



"De kwaliteit van de meloenen is erg goed. Zat vorig jaar de oogst tegen, dit jaar zit het mee. We verwachten zeker nog twee weken goede volumes binnen te krijgen", vervolgt de importeur. "Onze klanten nemen de meloenen goed op, waarbij het zonnige weer van de afgelopen weken de meloenenhandel natuurlijk ook wel in de kaart heeft gespeeld. Met name vanuit Zuid-Europa is de vraag groot, maar ook op de binnenlandse markt en vanuit Duitsland en Frankrijk en buiten Europa gaat de verkoop vlot door."



Aan de trend van mini-watermeloenen doet de importeur nog niet mee. "Wij focussen ons hoofdzakelijk op de grotere maten 2 t/m 6. De mini-watermeloenen in mijn optiek dit seizoen vooral interessant vanwege de hogere stukprijs, maar we verwachten volgend jaar ook aanvoer van mini-watermeloenen omdat we zien dat de vraag van de consument hiernaar verschuift." Het overzeese meloenenseizoen wordt bij Frukar volgende maand opgevolgd met aanvoer vanuit Spanje, Italiƫ en Marokko."



Voor meer informatie:
Willem Koole
Frukar
Tel: :+31 (0)180 64 65 32
wkoole@frukar.nl
www.frukar.nl