Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer sturing op financieel en logistiek niveau bij Van Kessel Fruit

Het traditionele familiebedrijf Van Kessel Fruit B.V. is gespecialiseerd in het telen, verwerken en vermarkten van hardfruit. Met telers vanuit heel het land levert het bedrijf jaarrond appels en peren aan groothandelaren, exporteurs en retailers, zowel nationaal als internationaal. Van Kessel Fruit is de laatste jaren flink gegroeid en ging daarom op zoek naar een compleet en geïntegreerd ERP-pakket en een automatiseringspartner met kennis van de AGF-branche. Met SI Foodware AGF in combinatie met Microsoft Dynamics van Schouw Informatisering kiest het bedrijf voor een standaard ERP-pakket specifiek voor de AGF-branche. "We kregen behoefte aan meer sturing op financieel en logistiek niveau, wat geresulteerd heeft in de keuze voor de ERP-oplossing SI Foodware AGF", vertelt Jack van Kessel, Van Kessel Fruit B.V.


Joris Kolff van Schouw Informatisering, Jacco van Kessel, mede-eigenaar van Van Kessel Fruit B.V.


Meer behoefte aan sturing op financieel en logistiek niveau
Van Kessel Fruit is de afgelopen vijf jaar in afzet verdubbeld. "Door de grotere volumes kregen we behoefte aan meer sturing op financieel en logistiek niveau. Om deze grote volumes een betere doorgang te geven, waren we op zoek naar meer integratie in de automatisering, daar de huidige systemen niet meer met elkaar matcheten", aldus Jack van Kessel van Van Kessel Fruit. Alle bedrijfsdata is met de keuze voor SI Foodware AGF inzichtelijk in één systeem, dat onder andere resulteert in een betere controle over de voorraad.

Vastleggen van sorteringen in SI Foodware AGF
Van Kessel Fruit koopt fruit direct van de teler rechtstreeks uit de boomgaard. Deze partijen worden door Van Kessel Fruit op kwaliteit gekeurd en in opslag genomen. Regelmatig worden partijen van dit boomgewas uit voorraad gehaald en gesorteerd op maat en klasse. Met het nieuwe ERP-systeem heeft Van Kessel Fruit inzicht in welke maten zijn gesorteerd uit welke partij, wat de opbrengst per kilogram is van een partij en uiteindelijk wat de opbrengst is van een bepaalde pluk uit een boomgaard. Met de verkregen informatie kan men ook financieel rapporteren naar bijvoorbeeld kosten per ras of opbrengsten per klant. Door de combinatie van logistiek en financieel en een krachtige tool voor het vastleggen van sorteringen, heeft Van Kessel Fruit meer inzicht en informatie voor het sturen van het bedrijf.

Volledig geïntegreerde standaard oplossing
Met de groeiambities van dit familiebedrijf uit Velddriel is een veelzijdige ERP-oplossing een must-have. 'Om nieuwe markten aan te kunnen boren is het van belang te gaan werken met een nieuwe, volledig geïntegreerde oplossing die ons meer mogelijkheden gaat bieden in de toekomst', aldus Jack van Kessel. 'De standaard SI Foodware AGF ondersteunt Van Kessel Fruit volledig in haar groeiambities en kan daarnaast ook inspelen op de steeds hogere eisen van de klant en de toekomstige veranderingen in de bewogen AGF-markt', voegt Joris Kolff van Schouw Informatisering hier tot slot aan toe.

Publicatiedatum: