Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Al 10 dagen geen passievruchten uit Colombia"

Tholen - Er zijn grote tekorten passievrucht momenteel. "Vanuit Colombia is er gedurende tien dagen al geen aanvoer. Ik kan me niet herinneren dat dit ooit eerder is gebeurd. We krijgen pas eind deze week weer aanvoer binnen. We hebben al een ganse week 'nee' verkocht." Prijzen zijn skyhigh. "De passievruchten die per boot uit Colombia komen worden nu duurder verkocht dan gevlogen passievruchten uit Afrika. De prijzen zijn enorm. Ik heb verkoopprijzen gezien van 18 euro per twee kilo, maar dat is extreem. Ik schat dat een 'normalere' hoge prijs rond de 14 euro zal zijn."Slecht weer in Peru en Colombia

De reden van het tekort waren natuurrampen. "Ze hebben in Peru zeer zware regenval gehad. Daardoor kwam er weinig tot geen aanvoer van bepaalde exoten. Ook in Colombia is het heel slecht weer geweest. Er waren aardverschuivingen en overstromingen. Dat heeft een grote rol gespeeld in de aanvoer van passievruchten. De komende weken zullen we nog steeds weinig ontvangen, misschien maar een kwart van wat we normaal krijgen."

Er zijn meer productielanden. "Alternatieven zijn Afrika en Zimbabwe. Deze zijn gevlogen passievruchten, dus dat is een andere prijsklasse en kwaliteit. Daarnaast heb je ook aanvoer uit Vietnam, maar dat is een andere dikkere variëteit, eigenlijk een ander product. Die uit Vietnam zijn veel groter. Ze zijn niet met elkaar te vergelijken, met name omdat de retail minder flexibel is als het gaat om een wissel in formaat."


Publicatiedatum: 12-4-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: