Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse appelafzet in maart goed op gang

"Wat kwaliteit betreft was 2016 veel beter dan het jaar ervoor. De appelen hebben een goede kwaliteit en stevigheid, wat van essentieel belang is voor de komende maanden. De markt was traag in januari en februari, maar daar kwam in maart verbetering in. De omzet is nu geweldig," zegt Gerhard Dichgans van VOG.


Gerhard Dichgans, directeur van VOG, op Fruit Logistica 2017.

"Doordat het aantal offertes is gestegen, kunnen we onze telers een goede prijs geven voor hun productie. Royal Gala gaat nu erg goed, nadat er in 2015/16 sprake was van een teleurstellend seizoen. De Royal Gala heeft dankzij een goede kwaliteit opnieuw het vertrouwen van de sector teruggewonnen. De omzet van Fuji liep ook goed, waarbij het aantal offertes in maart toenam wegens een verminderd volume. Golden-appelen doen het helaas voor de tweede jaar op rij niet zo goed, omdat een aantal exportmarkten zoals Egypte en Maghreb voor deze appelen niet meer beschikbaar zijn."

De markten rondom het Middellands Zeegebied, zoals met name Egypte en Maghreb, waren een alternatieve markt voor Italiaanse appelen in de eerste twee jaar na het Russisch embargo. "De export naar deze markten stopte echter in de zomer van 2016, wat vooral negatieve gevolgen heeft gehad voor Golden en Red Delicious. De vraag begon in februari weer langzaam op gang te komen, maar we zitten nog steeds ver onder het niveau van 2015. Het ziet er nu wel naar uit dat Algerije weer appelen wil importeren, wat zou kunnen helpen om het seizoen goed af te sluiten."



In de afgelopen paar jaar heeft VOG zich gericht op nieuwe markten als India en Zuid-Amerika. "Er zijn bilaterale handelsovereenkomsten nodig tussen Italiƫ en landen in Zuidoost-Aziƫ zoals Thailand en Vietnam. Deze overeenkomsten zijn van cruciaal belang om een fytosanitair protocol op te stellen, zodat we kunnen beginnen met export."

Contact:
VOG - Consorzio delle Cooperative Ortofrutticole dell'Alto Adige
Email: info@vog.it
Web1: www.marlene.it
Web2: www.vog.it
Publicatiedatum: