Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Carrefour zet bezorgdienst op in Lyon

Rechtbank keurt boete van £129 mln voor Tesco goed

VS: Whole Foods krijgt advies voor overname
De aandelen van Whole Foods Market zijn met bijna 10% gestegen, nadat het investeringsbedrijf Jana Partners een aandeel van bijna 9% in het bedrijf heeft verkregen. Jana Partners heeft Whole Foods geadviseerd om zichzelf over te laten nemen. Het bedrijf zoekt hiervoor contact met Whole Foods CEO John Mackey. Er is verder nog geen sprake geweest van overleg met de directie van Whole Foods. (cnbc.com)

Australië: Woolworths aangeklaagd
Woolworths moet wegens een groepsgeding voor de rechtbank verschijnen. De reden hiervoor is de daling in aandelenkoers van 2015, die werd veroorzaakt door een plotselinge bijstelling van de winst. Het juridisch bureau Maurice Blackburn had een online platform voor registratie geopend, waarmee gedupeerde aandelenhouders zich aan konden melden. De claim van het groepsgeding kan mogelijk oplopen tot een bedrag boven de AU$100 miljoen (€70,7 miljoen). De keuze om de winst omlaag bij te stellen zou in strijd zijn met de Corporations Act, omdat Woolworths heeft verzuimd om zijn investeerders voldoende over de risico's te informeren. (news.com.au)

Zweden: ICA Gruppen heeft minder omzet door Pasen

De bruto omzet van de Zweedse retailer ICA Gruppen kwam in maart 2017 neer op €972 miljoen. Jaar op jaar is dat een afname van 0,6%, wat volgens de keten komt door de datum waar Pasen dit jaar op valt. De omzet van januari tot maart nam jaar op jaar toe met 0,4%. (esmmagazine.com)

Spar heeft in Ierland toename in winst en omzet

De Henderson Group, dat in Ierland de Spar-keten beheert, had in 2016 een toename in de bruto jaaromzet van 11% tot bijna £24 miljoen (€28 miljoen). Naast Spar is de Henderson Group in Noord-Ierland verantwoordelijk voor de ketens Eurospar, Vivo, Vivo Essentials en Vivoxtra. De groep had een stijging in omzet van 6% tot £699 miljoen (€819,2 miljoen). De omzet in het supermarktsegment was jaar op jaar 3,5% groter, terwijl de foodservice-afdeling een stijging had van 11%. (Irish Times)

VK: Rechtbank keurt boete van £129 mln voor Tesco goed

De Britse rechtbank heeft een overeenkomst goedgekeurd tussen Tesco en de Britse Serious Fraud Office (SFO). Volgens de overeenkomst moet Tesco een boete van £129 miljoen (€151,2 miljoen) betalen voor het boekhoudschandaal van 2014 en daarnaast ook de kosten dekken van het onderzoek van twee en een half jaar van de SFO. (Reuters)

Iceland investeert €12 mln in Ierland

De in diepvriesproducten gespecialiseerde retailer Iceland is van plan om €12 miljoen in Ierland te investeren. Het bedrijf opent negen nieuwe vestigingen in Ierland, waarmee 270 banen worden gecreëerd. De eerste vestiging werd op 10 april geopend in Greenhills Road, Tallaght en is op dit moment de grootste locatie van Iceland in Ierland. (esmmagazine.com)

VS: Dollar Express sluit alle winkels na voorstel van Dollar General
De in Charlotte gevestigde retailketen Dollar Express gaat zijn gehele netwerk van 323 vestigingen sluiten. Eerder werd bekend dat de keten zou worden overgenomen door Dollar General. (charlotteobserver.com)

Frankrijk: Carrefour zet bezorgdienst op in Lyon

De Franse retailer Carrefour is begonnen met zijn Livraison Express-dienst in Lyon. De online bezorgdienst levert bestellingen binnen het uur en is nu al beschikbaar in Parijs en Neuilly-sur-Seine. Volgens Carrefour heeft het online assortiment een grote categorie aan versproducten, waaronder meer dan 50 soorten groenten en fruit. (esmmagazine.com)

Lidl investeert €70 miljoen in Portugal 

Lidl is van plan om in 2017 €70 miljoen in Portugal te investeren. In 2016 heeft de discountketen €50 miljoen in Portugal gestoken. De directeur van de Portugese tak van Lidl, Afrodite Pampa, heeft aangegeven dat de keten in 2017 zes nieuwe supermarkten wil openen, met bij elke vestiging een verkoopruimte van 1.400 vierkante meter. (esmmagazine.com)

VS: Supervalu neemt Unified Grocers over

Supervalu heeft een overeenkomst gesloten om de retailgroep Unified Grocers over te nemen voor $114 miljoen (€107,4 miljoen). De overeenkomst houdt ook in dat Supervalu $261 miljoen (€245,9 miljoen) van de uitstaande schulden van United Grocers af zal lossen. De overname wordt ergens tussen het midden en het einde van de zomer van dit jaar afgerond. De aandelen van Supervalu stegen sinds het nieuws met 2,6% tot $3,89 (€3,66). (marketwatch.com)

Zuid-Afrika: Pick n Pay heeft 20% meer jaarwinst

De Zuid-Afrikaanse retailer Pick n Pay verwacht dat zijn jaarwinst toe gaat nemen met 15% tot 20%. De reden voor de hoge verwachtingen zijn de hogere productiviteit bij winkels en de toepassing van kostenbesparende maatregelen. Pick n Pay is naast Zuid-Afrika ook actief in Namibië, Zimbabwe en Zambia. De omzet is met 7% toegenomen, ondanks de moeilijke omstandigheden in de regionale supermarktsector en de interne ontwikkelingen in verband met renovaties en winkelsluitingen. (Reuters)

Kenia: Uchumi focust zich op vier speerpunten

Klik hier om het artikel te lezen.

SuperValu opnieuw grootste van Ierland

De Ierse supermarktketen SuperValu is opnieuw de grootste van Ierland, zo meldt Kantar Worldpanel. SuperValu heeft in de afgelopen twee maanden Dunnes Stores achter zich gelaten.
Klik hier om meer te lezen op esmmagazine.com.

Ierse boodschappen goedkoper door zwakke Britse pond

Volgens Kantar Worldpanel zijn de prijzen binnen de Ierse supermarktsector in de periode van 12 weken tot 26 maart gedaald met 0,2%. Volgens David Berry van het marktonderzoeksbureau komt de prijsdaling door de zwakke wisselkoers van de pond in verband met de Brexit-uitslag. Als gevolg hiervan is de import vanuit het Verenigd Koninkrijk goedkoper geworden. (irishtimes.com)


Publicatiedatum: 12-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: