Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Overzicht van de importmarkt van Shanghai

Afgelopen week zag Shanghai een kleine piek in het aanbod sinaasappelen en druiven. Dit zorgde voor een daling van de marktnotering van sinaasappelen. De verkoop van Chileense druiven verloopt echter nog steeds soepel en ook de prijs van de Indiase druiven is gestegen van 130 RMB (€17,78) naar 160 RMB (€21,89). 

De Late Lane navelsinaasappelen uit de Verenigde Staten bevinden zich nog steeds aan het begin van het seizoen. Er is een exportlimiet naar China, dus de totale marktnotering schommelt rond 400 RMB (€54,65). Afgelopen week steeg de import. Daardoor daalden de navel lates geleidelijk van 400 RMB naar 370 RMB (€54,65 naar €50,55).  

Ook de Egyptische sinaasappelen (Valencia) dalen in prijs. Een kist van 15 kg ging van 150 RMB (€20,49) naar 130 RMB (€17,76). De aanvoer van de Spaanse navelsinaasappelen wordt daarentegen kleiner. De kwaliteit is echter minder dan eerst, dus de marktprijs gaat ook omlaag. 


Sinaasappelen uit de Verenigde Staten en Egypte


Spaanse sinaasappelen

De hoeveelheid druiven op het zuidelijk halfrond groeit ook. Als de geïmporteerde druiven uit Chili, Peru en Australië vergeleken worden, blijkt dat alleen de Chileense druiven verkocht worden voor een goede prijs. Een voorbeeld is de XL norm. XL rode druiven van goede kwaliteit kunnen verkocht worden voor 160 RMB tot 170 RMB (€21,85 tot €23,22). De Peruaanse rode druiven zijn aan het einde van het seizoen en hebben een stabiele prijs. J norm druiven brengen 140 RMB tot 150 RMB (€19,12 tot €20,49) op. De verkoop gaat echter langzaam. De Australische pitloze druiven van dit seizoen bereiken geen hoge prijzen. Aangezien de productiekosten ten opzichte van vorig jaar enigszins zijn toegenomen, liggen de gemiddelde sinaasappelprijzen lager dan 300 RMB (€40,98). 


Chileense rode druiven

De enige druiven die van het noordelijke halfrond in Shanghai geïmporteerd worden, komen uit India. Vergeleken met afgelopen jaar, is de verpakking en de smaak van de druiven duidelijk verbeterd. De Indiase druiven zijn pitloze blauwe druiven. Andere landen exporteren voornamelijk rode druiven, dus ze hebben niet dezelfde concurrentiekracht. De Chileense blauwe druiven van dit seizoen moeten nog meer ontwikkeld worden en Australische blauwe druiven worden vooral aan hoogwaardige markten geleverd. Door deze factoren is er ruimte op de markt voor de Indiase blauwe druiven. De prijs is de afgelopen twee weken snel toegenomen. 


 
Indiase blauwe druivenDe Chileense witte druiven vormen als enige concurrentie voor de Indiase blauwe druiven. Toch zijn de verwachtingen dat de prijs voor een krat van 8,2 kg op 230 RMB (€31,42) zal blijven. 


Publicatiedatum: 12-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: