Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Marco Martin, directeur Pamaral Patatas

Krappe aanvoer drijft prijzen Spaanse nieuwe aardappelen op

In de Spaanse regio Malaga is er momenteel alleen aanvoer van nieuwe aardappelen en dat leidt tot hoge prijzen, omdat de volumes aan het begin van het seizoen nog klein zijn. Binnenkort zal het seizoen echter ook in Sevilla en Cartegena van start gaan, waarna de prijzen weer wat zullen normaliseren.


"Het afgelopen jaar is het totale aardappelareaal met 2% gegroeid," vertelt Marco Martin. "De productiestijging zal met name in de regio Castile-Leon geconcentreerd zijn wat van invloed is op de periode waarin de aardappelen gerooid en vermarkt kunnen worden. Tot aan juli verwacht men een goed seizoen voor nieuwe aardappelen. Wat er daarna gebeurt is moeilijk te voorspellen," aldus Martin. 

Momenteel ligt de inkoopprijs van een kilo aardappelen tussen de €0,27 en €0,31. Er wordt veel geïmporteerd uit Frankrijk om aan de vraag op de markt te kunnen beantwoorden. De Spaanse volumes zijn nog beperkt omdat het seizoen pas net is begonnen en Frankrijk is een grote aardappelproducent.

Frankrijk is zelfs de grootste concurrent van Spanje op de aardappelmarkt aangezien het land grote volumes produceert en over goede opslagfaciliteiten beschikt. "Op deze manier zijn hun aardappelen gedurende een langere periode beschikbaar," legt Martin uit. Hij vertelt dat het aardappelareaal in Spanje de laatste jaren is gekrompen omdat kleine producenten de concurrentie met Frankrijk niet meer aankunnen. Franse aardappelen zijn al sinds lange tijd een bekend product op de internationale markt.


Voor meer informatie:
Marco Martín
President of ASOPOCYL and manager of Pamaral Patatas
Pamaral Patatas
Tel.: +34 653904459 

Publicatiedatum: 12-4-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: