Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Omzet Lidl Oostenrijk naar € 1,2 mld

Na de omzetstijging in het voorgaande jaar groeide ook in boekjaar 2016/2017 de omzet van Lidl Oostenrijk: met een omzet van 1,2 miljard euro netto steeg de omzet opnieuw met bijna tien procent. Daarvan profiteren de bouwsector, de arbeidsmarkt en de Oostenrijkse landbouwsector.

Lidl Oostenrijks is nog steeds op de goede weg: "Bijna twintig jaar geleden hebben we ons eerste filiaal in Oostenrijk geopend. Sindsdien kunnen we blij zijn met een gezonde groei. Tegenwoordig tellen we 220 vestigingen en er zullen er nog meer bijkomen. In de afgelopen vijf jaar hebben we circa 1.500 nieuwe arbeidsplaatsen mogelijk gemaakt. We zullen verder expanderen en zo nog meer banen creëren", zegt Christian Schug, voorzitter van de directie.
 
Lidl Oostenrijk als economische motor
Lidl Oostenrijk is in het afgelopen jaar gegroeid met dertien nieuwe filialen en twintig moderniseringen. Het bedrijf plant om in de komende jaren tot wel acht nieuwe filialen per jaar te openen. Daarvan profiteren de Oostenrijkse bouwsector en ook de arbeidsmarkt.

Er is vraag naar kwaliteit uit Oostenrijk: export naar Europa
Zo'n vijftig Oostenrijkse leveranciers profiteren momenteel van het sterke Lidl-verkoopnetwerk met meer dan 10.000 filialen in dertig Lidl-landen wereldwijd. Oostenrijkse leveranciers en producenten hebben in het afgelopen jaar via de samenwerking met Lidl een handelsomzet van circa 650 miljoen euro behaald – het grootste deel daarvan met verse levensmiddelen. De belangrijkste afnemer is daarbij nog steeds Duitsland. Oostenrijkse levensmiddelproducenten hebben zo'n 200 miljoen euro aan omzet behaald door de export naar Lidl-filialen in Europa. Dat is een waardevolle bijdrage aan de versterking van de Oostenrijkse levensmiddelindustrie en het behoud van de landbouwstructuur in Oostenrijk.

Publicatiedatum: 12-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: