Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klanten Vroegop-Windig steken asperges bij Teboza

Op maandag 10 april jl. vertrok om 8:30 uur 's morgens een groep enthousiaste klanten van Vroegop-Windig en zusterbedrijf De Kweker met de bus richting Helden (Noord-Limburg) om een bezoek te brengen aan aspergeteler Will Teeuwen. Na een gezellige bustocht van 2,5 uur werden onze klanten door Will en Trudie van Teeuwen hartelijk ontvangen met koffie en Limburgse vlaaien.



Hipper
De passie van Will voor asperges bleek wel uit zijn verhaal over het familiebedrijf waarin hij nu als derde generatie aan het roer staat. Zo wist Will alles te vertellen over asperges en is één van zijn doelen om de witte asperges ook onder de jonge generatie hipper te maken. Will gaf aan dat de aspergeplant het beste gedijt op de zandgrond en het vrij droge klimaat van Noord-Limburg. De grond geeft nauwelijks smaak mee waardoor de asperge haar eigen authentieke smaak behoudt. De aandachtige luisteraars mochten de aspergezaadjes en de aspergeplant zelf vervolgens nog even bekijken en diverse vragen aan Will stellen.

Na de introductie vertrok de groep richting het aspergeveld. Will liet de aanwezigen eerst een aantal keer zien hoe een asperge gestoken moest worden waarna zij zelf aan de slag mochten. Uit de reacties bleek wel hoe lastig het was om asperges te steken en vooral ook om ze te vinden. De meeste asperges zitten namelijk verstopt in het aspergebed en moeten door grondig graafwerk opgespeurd worden. Er was dan ook niets dan lof voor de aspergestekers en voor al het hand- en speurwerk wat er bij komt kijken.



18.500 per uur
Nadat de groep in tweeën was verdeeld kregen zij onder leiding van Trudie en Will een rondleiding door het pand waar zij o.a. te zien kregen hoe de asperges vers van het veld binnenkwamen en direct met flink veel water in de koeling worden gezet. Alle asperges worden op maat gesorteerd, waarbij er maar liefst 18.500 asperges per uur worden gesorteerd! Daarnaast telen zij alle soorten asperges zoals diverse witte-, groene-, paarse- en wilde asperges en kunnen zij naar wens asperges ook geschild aanleveren en ook op diverse wijzen verpakken. Dat het een echt familiebedrijf is, was ook te zien bij de schilmachine. Alle geschilde asperges werden namelijk nog extra gekeurd door de tante van Will die al 50 jaar lang met het bedrijf meedraait en ervoor zorgt dat de geschilde asperges ook echt tiptop geschild zijn.

Ondertussen was er een heerlijke lunch bereid door Barry de Back van The Grand waarin asperges de hoofdrol speelden. Dat asperges zeer goed combineren met o.a. coquilles, lam, zalm en paddenstoelen bleek wel uit de prachtige gerechten waarvan iedereen zat te genieten. Na de lunch vertrok de bus richting Amsterdam waarin er in de bus nog lang over de inspirerende dag werd nagepraat. Er werd ook gelijk nagedacht hoe zij het verhaal over de asperges en de inspirerende gerechten direct in de praktijk konden brengen waarbij diverse social media werden ingezet. Een allesomvattende klantendag waarin niet alleen volop inspiratie werd geboden maar ook handvatten om de verkoop te stimuleren.

Voor meer informatie:
verkoop@vroegop.nl
020 – 606 18 1
Publicatiedatum: