Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dalende koerswaarde voor Ocado

Ierse onafhankelijke ketens houden Aldi/Lidl tegen

Ierse onafhankelijke ketens houden Aldi/Lidl tegen
Uit een analyse van documenten van de Ierse instantie An Bord Pleanála blijkt dat de Ierse branchevereniging voor onafhankelijke retailers, de Retail Grocery Dairy & Allied Trades Association (RGDATA), heeft geprobeerd om de aanbouw van Aldi- en Lidl-vestigingen te blokkeren. In de afgelopen 10 jaar zijn er pogingen gedaan om 22 Aldi- of Lidl-locaties tegen te houden, samen met de aanbouw van vijf onafhankelijke discountwinkels. Het grootste deel van het aangetekend protest is gedaan in de afgelopen vijf jaar. (thejournal.ie)

Supermarktsegment maakt Walmart marktleider voor fysieke retail
Analist Joseph Feldman van Telsey Advisory Group heeft in een memo op 7 april aan zijn cliënten laten weten dat Walmart zich aan het herstellen is als de belangrijkste fysieke retailer. De reden voor het herstel van de retailgroep tot deze positie is omdat Walmart fors heeft geïnvesteerd in zijn supermarktsegment en het huismerk. "Walmart lijkt zijn dominantie in fysieke retail terug te winnen. De focus op voedingsmiddelen, e-commerce, prijsinvesteringen en klantenervaring wijzen op een succesformule om marktaandeel te winnen," schreef Feldman. Hij verhoogde de status van Walmart naar "Outperform" en verhoogde zijn prijsindicatie van $73,00 naar $82,00 (van €68,67 naar €77,14). (markets.businessinsider.com)

VK: Dalende koerswaarde voor Ocado
Ocado zag zijn waarde met £85 miljoen (€99,3 miljoen) dalen in verband met het teruglopend aantal consumenten op zijn site. De effectenmakelaar UBS heeft de online supermarkt tot tweemaal toe gedegradeerd en heeft de richtprijs verlaagd van 225p naar 200p (van €2,63 naar €2,30). Verder adviseert UBS nu om aandelen te verkopen in plaats van aan te schaffen. In het afgelopen jaar is het aantal consumenten dat online boodschappen doet over de gehele linie met de helft afgenomen, maar is volgens UBS Ocado het zwaarst getroffen. (thisismoney.co.uk)

India: Flipkart opnieuw actief in supermarktsector
Kalyan Krishnamurthy, de CEO van het Indiase Flipkart, gaf tijdens een presentatie op een Indiase IT-conventie aan dat zijn bedrijf zich meer gaat richten op de supermarktsector. "80% van alle units die we in India hebben gekocht zijn actief in het supermarktsegment. De supermarktsector heeft een waarde van wel $400 miljoen tot $600 miljoen (€376,3 miljoen tot €564,4 miljoen), dus moeten we ons daarmee bezig houden," aldus de CEO. (economictimes.indiatimes.com)

VK: Tesco herstelt zich
Tesco zal binnenkort zijn investeerders gerust stellen met de mededeling dat de crisisjaren nu achter de rug zijn. Het bedrijf heeft een stijging in jaarwinst die groter is dan werd verwacht. De analist Sreedhar Mahamkali van Macquarie denkt dat Tesco op streek is om een jaar winst te behalen van £1,3 miljard (€1,52 miljard) dankzij kostenbesparende maatregelen. Ook heeft het einde aan twee jaar aan dalende prijzen voor voedingsmiddelen een positieve invloed gehad. (theguardian.com)

Spar wordt derde grootste supermarkt in Kroatië

Spar staat op het punt om de derde grootste retailketen van Kroatië te worden, nu de keten een overeenkomst heeft getekend om vestigingen van concurrent Billa over te nemen. In december 2016 gaf Spar aan dat er 62 Kroatische vestigingen van Billa zouden worden overgenomen, samen met het distributiecentrum in Sveta Helana. De overname werd in februari goedgekeurd door de Kroatische mededingingsautoriteit. De totale omzet van Spar zal hierdoor in Kroatië neerkomen op HRK 5 miljard (€671,4 miljoen), terwijl het marktaandeel toe zal nemen van 6% naar 10%. (esmmagazine.com)

Finland: Hoogste marktaandeel voor K Group sinds 15 jaar
De Finse K Group had volgens marktonderzoek van Nielsen in 2016 een marktaandeel van 37,7%. Het is het hoogste marktaandeel voor de retailgroep sinds vijftien jaar. K Group verklaart het succes voor een deel aan de hand van het versoepelde nationale beleid voor winkeltijden, de afname in voedselprijzen en de overname van Suomen Lähikauppa. Volgens Nielsen is de marktwaarde van K-Food met 3,4% gestegen tot 36,2% in 2016. Nu daar het aandeel van Suomen Lähikauppa van 1,5% is bijgekomen, komt het totale marktaandeel op 37,7%. (esmmagazine.com)

Israël: Super-Sol koopt New Pharm
Super-Sol, de grootste supermarktketen van Israël, heeft een overeenkomst getekend om de drogisterijketen New Pharm over te nemen. De keten wordt van eigenaar Hamashbir 365 Holdings overgenomen voor 130 miljoen shekel (€33,5 miljoen). (haaretz.com)

Noorwegen: Groei in jaarwinst van NOK 2,1 mld voor Coop

Coop had in Noorwegen in 2016 een toename in de bruto jaarwinst van NOK 2,1 miljard (€230 miljoen). De totale jaaromzet steeg van NOK 49 miljard (€5,35 miljard) naar 58 miljard (€6,32 miljard). De retailgroep verklaarde het succes aan de hand van de succesvolle integratie van winkels die eerder in 2016 van ICA Norway waren overgenomen. (esmmagazine.com)

Kroatië: Agrokor krijgt ondersteuning van banken
Antonio Alvarez III, de Europese directeur van Alvarez & Marsal en sinds kort de tijdelijk directeur van Agrokor, heeft aangekondigd dat Agrokor nog steeds zal worden ondersteund door banken. De voorwaarde voor deze ondersteuning is dat met betrekking tot een nieuwe Kroatische wet prioriteit wordt gegeven aan het fonds van de banken. De nieuwe wet heeft betrekking op de buitengewone administratie van bedrijven die van systemisch belang zijn. (esmmagazine.com)

Walmart roept salades terug wegens dode vleermuis
De Amerikaanse inspectiedienst CDC (Center for Disease Control and Prevention) onderzoekt een incident waarin een dode vleermuis is aangetroffen in een voorverpakte salade bij een supermarkt in Florida. De salades van het merk Organic Marketside Spring Mix waren verkrijgbaar bij Walmart-vestigingen in Alabama, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina en Virginia. (al.com)

Raley's en Sacramento Kings  consumptie van AGF aan
Raley's en de Sacramento Kings Foundation gaan samenwerken aan een nieuw tuinbouwprogramma dat gericht is op gemeenschappen in een gebied van de Central Valley tot het noorden van Nevada. Door middel van gemeenschappelijke tuinen willen de twee partijen jonge volwassenen, gezinnen en non-profit-organisaties met elkaar in contact brengen. Op deze manier willen de Sacramento Kings Stichting en Raley's zowel zorgen voor een vers aanbod aan lokaal geteelde groente en fruit als zorgen voor een nieuwe generatie met een gezond voedingspatroon. (eprretailnews.com)

VS: Shipt breidt uit in Wilmington
De online supermarkt Shipt is vanaf 4 april begonnen met zijn bezorgdienst in de regio van Wilmington. Daarmee wordt het bereik van Shipt in North Carolina uitgebreid tot bijna 1,6 miljoen huishoudens. (wect.com)


Publicatiedatum: 11-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: