Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse watermeloenen komen later op de markt

In Almeria loopt het paprika- en komkommerseizoen ten einde en Nederland breidt zijn aandeel op de Europese markt weer uit. Gedurende de wintermaanden waren de prijzen van de meeste producten, zoals paprika's, tomaten en courgettes, hoog. Vandaar dat telers langer gewacht hebben met het overschakelen naar de productie van watermeloenen. Het watermeloenenseizoen zal in Almeria dit jaar dus zo'n tien tot vijftien dagen later starten 

"We treffen momenteel voorbereidingen voor de watermeloenenoogst," legt Indalecio Acién van Indasol uit. "Elk jaar specialiseren we verder in de teelt van pitloze watermeloenen. We houden ons steeds minder bezig met de teelt van meloenen omdat de laatste seizoenen nogal teleurstellend verliepen voor deze categorie."

Volgens de exporteur vullen Europese leveranciers hun programma's aan met overzeese meloenen en schakelen ze daarna meteen weer over op meloenen uit Murcia. Hierdoor is er minder ruimte op de markt voor fruit uit Almeria.
 
 

"Meloenen uit de regio Adra hebben een goede reputatie en verkopen prima op de binnenlandse markt, waar zij het voordeel hebben dat er weinig concurrentie is gedurende het verkoopseizoen. Desondanks wordt de productie van watermeloenen verder uitgebreid in Almeria."

"Voor watermeloenen uit Senegal worden momenteel hoge prijzen betaald en de kwaliteit is goed. We denken dan ook dat de omstandigheden bij de start van het seizoen goed zullen zijn, in ieder geval tot begin mei," aldus Acién.
 


Voor meer informatie:
Indalecio Acién Maleno
INDASOL
Paraje Los Aljibillos S/N
T: +34 950488250
comercial@indasol.es
www.indasol.es

Publicatiedatum: 11-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: