Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
BreatheWay: Slimme verpakkingsoplossing voor verse AGF

Na zelf tien jaar lang met BreatheWay vacuümverpakkingen te hebben gewerkt op de Amerikaanse markt, is Apio klaar om deze slimme verpakkingsoplossing te delen met de rest van de wereld.

Apio heeft een passieve vacuümverpakking ontwikkeld die gebruikt maakt van de respiratiefrequentie van het verpakte product en de gasuitwisseling. In plaats van microperforaties toe te passen, ontwikkelde het bedrijf het BreatheWay membraan, dat zorgt voor luchtstroom. Het membraan is gecoat met een gepatenteerd Landec polymeer dat de gasuitwisseling reguleert en dat afhankelijk van het verpakte product in verschillende graden van doorlaatbaarheid toegepast kan worden.

"Wat ons product uniek maakt, is dat we het gehalte aan zuurstof en koolstofdioxide nauwkeurig kunnen controleren. Producten zoals broccoli en sla hebben behoefte aan een zuurstofgehalte tussen de 2% tot 4% en een koolstofdioxidegehalte tussen de 7% en 10%. Onze technologie maakt het mogelijk de gehaltes in de verpakking op deze exacte waarden te houden. Er is geen andere passieve vacuümverpakking ter wereld waarbij dit mogelijk is," vertelt Shehbaz Singh, van Apio.

"Een ander groot pluspunt van onze verpakking is de temperatuuraanpassing. Zodra om wat voor reden dan ook de respiratiegraad toeneemt, daalt het zuurstofgehalte en stijgt het koolstofdioxidegehalte wat anaerobe omstandigheden in de verpakking tot gevolg heeft. Ons speciale membraan zal uitzetten zodra de temperatuur stijgt waardoor er meer zuurstof in de verpakking stroomt en het gewenste gehalte behouden blijft. Als de temperatuur vervolgens weer normaliseert, neemt het membraan zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Dit proces kan zo vaak als nodig plaatsvinden," aldus Singh.

"We zijn geïnteresseerd in de samenwerking met Europese landen en er vinden momenteel al proeven plaats binnen de Europese toeleveringsketen," vertelt Singh. 

Hoewel het bedrijf op meerdere plaatsen ter wereld actief is, richt het zich met name op Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Ieder continent heeft zo zijn eigen behoeften en in Europa is er een grote markt voor gesneden groenten en verpakte sla. In Zuid-Amerikaanse landen zoals Peru en Chili is men in onze technologie geïnteresseerd voor blauwebessen-, kersen en granaatappelverpakkingen. Het bedrijf levert de verpakking in alle maten variërend van 177 gram tot pallet van 453 kilo. De technologie kan voor voor elke configuratie toegepast worden.


Voor meer informatie:
Peter Halperin
Halden Packaging
Tel: +27 021 511 1195
peter@haldenpackaging.co.za

Dr. Shehbaz Singh
Apio Inc.
Tel: +1 805 249 5383
ssingh@apioinc.com
www.apioinc.com

Publicatiedatum: 18-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*