Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongunstige appelprijzen voor Poolse telers

Poolse telers moeten hun appelen voor ongunstige prijzen verkopen. Anna Litwin, één van de managers van Haskap Berries: "Zonder de transportprijzen mee te rekenen, wordt één kilo appelen verkocht voor een gemiddelde van €0,29. Elk jaar is anders. Alles hangt af van het weer en het productievolume van de grootste appel producerende landen."



Het familiebedrijf produceert al appelen sinds 1975. Elk jaar worden er meer dan 900.000 appelen van verschillende soorten geteeld. Litwin: "We ramen dat we 70% meer exporteren dan andere landen. Andere grote producenten zijn Servië, Oekraïne, Kazachstan, Israël, Nederland en Duitsland. We proberen ons nu te richten op het Midden-Oosten, maar het is een langzaam proces."

Op dit moment heeft Italië een sterk opkomende markt. Litwin: "Het gaat niet om de kwaliteit, maar om het transport. Zij hebben meer mogelijkheden, waardoor de prijs lager is. Dit heeft ook invloed op de uiteindelijke prijs."

Voor meer informatie:
Anna Litwin
Haskap Berries
Tel.: +48 513-648-686 
Publicatiedatum: