Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bas de Groenteman:

"Topjaar voor consument en detaillist"

Tholen - Het Paasweekend staat voor de deur, een periode dat mensen eens extra hun best doen om een mooie maaltijd op tafel te zetten. Wat verwachten de groentenspecialisten deze Paasdagen te gaan verkopen en is het ook goed verkrijgbaar? AGF.nl deed navraag in bij een detaillist in het Noorden, Midden en Zuiden van het land. 

Paasplateau
"We verwachten met Pasen extra drukte. Met dit weer blijven de mensen thuis en dat is gunstig natuurlijk", vertelt Arjan Klarenbeek van Arjan Klarenbeek AGF in Barneveld. De paasvoorbereidingen zijn in volle gang. "We doen veel met salades, panklare maaltijden, quiches en dergelijke. Die krijgen deze dagen allemaal een paastintje mee." Op de Facebook pagina laten ze dat ook zien. Speciaal voor Pasen is een paasplateau samengesteld. Mensen die het bericht delen en liken kunnen een paaspakket met asperges winnen. Ook Kalter aardbeien staan voor het voetlicht.De paastafel met paasplateau is gedekt bij Arjan Klarenbeek AGF

Aanvoer
Ondanks de paasdrukte in de AGF-sector waarbij iedereen een tandje bijzet, ondervindt Arjan totaal geen problemen in de aanvoer. "Alle producten zijn goed te verkrijgen en de prijzen zijn goed. Alleen de broccoli is lastig en aan de prijs. We werken samen met Postuma, een uitstekende leverancier", benadrukt Arjan. Hij onderneemt in Barneveld, waar natuurlijk volop (paas)eieren te krijgen zijn. "Daar zijn we ook trots op en verkopen die in onze winkel. Ook verwerken we eieren natuurlijk in gerechten met asperges die nu volop voorhanden zijn." Catering is een belangrijk onderdeel van het bedrijf, zo'n 20 procent van de omzet.
Tijdens alle paasdrukte moet het team trouwens optimaal blijven presteren. Ook in deze drukke tijd kunnen ze bezoek krijgen van een mystery-shopper. We doen dit jaar weer mee aan Groenteman met ster en gaan voor het behalen van de derde ster.


De kraam van Sally Aardappelen, Groente en Fruit die op markten in Friesland staat.

Aardappeleters
Sia Stoelwinder van Sally Aardappelen, Groente en Fruit uit Heerenveen, met meerdere standplaatsen in Friesland, verwacht rondom de Paasdagen vooral asperges en aardbeien te gaan verkopen. "Die zullen het moeten gaan doen. Friezen zijn eigenlijk echte aardappeleters, dat is een heel groot product voor ons. Maar het is nu nog wat vroeg voor de nieuwe aardappels uit de Friese klei natuurlijk", vertelt Sia. Ze is de vierde generatie die het familiebedrijf voortzet. "Ik doe het al dertig jaar. Mijn broer, ik en mijn man hebben het overgenomen van onze ouders/schoonouders." 
Sia doet geen inkoopactiviteiten, dus is niet op de hoogte van de beschikbaarheid en prijzen van de producten. Wel vertelt ze dat zij aardappelen veelal direct bij de Friese telers halen. De aardbeien en asperges worden geleverd door de groothandel.

Asperges en aardbeien
Bas de Groenteman uit het Limburgse Beek verwacht ook dat het om asperges en aardbeien gaat in de komende Paasdagen. "Het is een topjaar voor ons maar ook voor de consument. Asperges en aardbeien zijn volop beschikbaar en voor een goede prijs", vertelt Bas. Hoewel er in Limburg natuurlijk veel asperges geteeld worden, betrekt Bas ze bij de groothandel. "Dat is voor mij het makkelijkste kanaal. 's Avonds log ik in op de computer om te bestellen en het wordt 's morgens geleverd door Smets Groenten en Fruit waar ik al jaren klant ben."


Het is een topjaar met volop beschikbaarheid van aardbeien en asperges voor een goede prijs, zegt Bas de Groenteman

Een specialiteit van Bas de Groenteman die, mede door de goede weersomstandigheden goed loopt, zijn vers gesneden schep- en rauwkost salades en vers gesneden groenten. "Mensen houden van gemak en gaan ook steeds meer zelf thuis de maaltijden klaarmaken", merkt Bas. "Afgelopen zaterdag was ook te merken dat mensen de barbecue weer aansteken. Als het weer zo blijft, zullen de rauwkostsalades tijdens de Paasdagen ook goed lopen."
 

Arjan Klarenbeek AGF
Burgemeester Kuntzelaan 36
Barneveld
T: 0342 416 561

Sally Aardappelen, Groente en fruit 
De Stapeling 4
8447 GN Heerenveen
T: 0513 627089

Bas de Groenteman
Markt 60a
6191 JJ BEEK
Telefoon: 046-4372331


Publicatiedatum: 11-4-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: