Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snelle assortimentsuitbreiding door nieuwe verpakkingsmachine

Twee weken geleden is Kroon Biologische Verswaren gestart met de verkoop van het vernieuwde Van 't Land-assortiment. Deels oude bekenden in een nieuw jasje, zoals de vele soorten paddenstoelen en kiemen, maar daarnaast ook een hele nieuwe range producten.



"We hebben een nieuwe verpakkingsmachine aangeschaft", vertelt Fons Elsenburg, Category Manager AGF bij Kroon. "Met deze zogenaamde seal/krimptunnel kunnen we alle biologische groentenproducten die we maar willen in folie verpakken en dit verruimt de mogelijkheden voor de winkels enorm."



Artikelen met een lagere omloopsnelheid blijven op deze manier beduidend langer vers en verkoopbaar en ook kunnen producten in een commercieel aantrekkelijke hoeveelheid worden gebundeld. "Dat dit in zo'n grote behoefte voorziet, heeft ons ook verrast en geeft een stimulans het assortiment snel uit te breiden. We zien niet alleen verkoop van deze verpakte producten in kleinere winkels met een beperkt groentenaanbod, ook in grotere winkels voldoet dit duidelijk aan een wens van de consument."



Hoe de ontwikkeling er verder uitziet? "We krijgen steeds meer vraag naar de zogenaamde maaltijdpakketten. Nu we dit zelf doen kunnen we dit precies op maat gaan maken naar de wens van de winkels zonder enorme startinvesteringen of volumes. Eigenlijk net als met onze eigen snijderij. Ook hier kunnen we door de extreem korte lijnen een dagelijks vers assortiment bieden en dat zorgt voor een continu groei in deze groep producten. Daarnaast zorgt de heldere en frisse nieuwe uitstraling onder het Van 't Land merk voor een duidelijke verbinding met de bron, de teler die de producten voor ons laat groeien."



Ook de Van 't Landtas maakt ook een groei door en is op steeds meer plekken in Nederland te vinden.

Voor meer informatie: www.vantlandtas.bio
Publicatiedatum: