Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Zoete aardappelproductie verdubbeld in Hainan

Volgens Wu Fengyao van Dongfang Xiangshu Modern Ecological Agriculture zijn de belangrijkste teeltgebieden voor zoete aardappelen Sichuan, Anhui, Shandong, Henan, Guangdong en Hainan. Elk jaar komen na het Chinese nieuwjaar de zoete aardappelen van Hainan in kleine volumes op de markt. "Het collectieve marktseizoen loopt van maart tot mei. In de afgelopen paar jaar zijn veel telers door de gunstige situatie van de markt voor zoete aardappelen aangemoedigd om hun areaal uit te breiden. Als gevolg hiervan is het productievolume van Hainan in dit seizoen jaar op jaar verdubbeld. Ook is de prijs van zoete aardappelen op de markt iets toegenomen," aldus Wu Fengyao.

De teeltgrond voor zoete aardappelen in het oosten van Hainan


Grote zoete aardappelen van hoge kwaliteit

"Hainan bevindt zich aan de noordelijke rand van het tropisch gebied. Er is zodoende hier sprake van een tropisch klimaat. De regio wordt wel eens omschreven als een natuurlijke broeikas. De gemiddelde temperatuur zit tussen de 22°C en 27°C, wat perfect is voor het telen van zoete aardappelen. Ons bedrijf heeft een areaal van 86 hectare. We produceren de Gaoxi N°14 (20 hectare), de Dongfang-aardappel (53 hectare) en de paarse zoete aardappel (13 hectare)."


Grote hoeveelheden zoete aardappelen in dozen

"We verkopen sinds 2015 al onze aardappelrassen online. Dit heeft de reputatie van ons product effectief verbeterd. Eerst was het aandeel van de online omzet zo'n 10% van de totale omzet, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot 50%. Onze zoete aardappelen worden voornamelijk verkocht op groothandelsmarkten en supermarkten van grote en middelgrote steden. We hopen dat we in de toekomst onze online diensten verder uit kunnen breiden, zodat we aansluiting kunnen vinden bij nog meer online platformen."


Zoete aardappelen, vers uit de grond

"Ik ben redelijk tevreden over de omzet van dit seizoen. De interesse vanuit consumenten neemt elk jaar toe. Nu de levensstandaard verbetert, stellen mensen ook hogere eisen aan hun voedingsproducten. Aardappelen zijn erg gezond, waardoor ze veel waardering vinden onder consumenten. Dat is de reden waarom onze omzet zo toeneemt."

Wu Fengyao
Dongfang Xiangshu Modern Ecological Agriculture Co. Ltd.
Dongfang Fengzaibao Sweet Potato Farmers Professional Collective

Telephone: +86 177 7698 9111 or +86 138 0766 0393

找到 (找到) [zhǎo dào]

  • to find

找 (找) [zhǎo]

  • to try to find
  • to look for
  • to call on sb
  • to find
  • to seek
  • to return
  • to give change
Publicatiedatum: