Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Maak elektrische bestelauto goedkoper"

evofenedex pleit voor goedkopere elektrische bestelauto's. Ook wil evofenedex snel een ontheffing voor het C-rijbewijs zodat ondernemers met een B-rijbewijs die bestelauto's ook mogen besturen.

Aantrekkelijk

Ruim de helft van de bijna één miljoen bestelauto's die in Nederland rijden, is van ondernemers in het midden- en klein bedrijf. Deze ondernemers rijden jaarlijks minder dan 18.000 kilometer, maar hebben de bestelauto nodig als 'rijdend magazijn' of 'rijdende gereedschapskist'. Omdat zij zo weinig kilometers maken, moet de prijs van elektrische bestelauto's omlaag om een dergelijke bedrijfsinvestering aantrekkelijk te maken.

Ontheffing
Omdat de grootste elektrische bestelauto's door het batterijpakket tot 750 kg zwaarder zijn dan de vergelijkbare diesel-versie, kunnen ze niet met een B-rijbewijs worden bestuurd. Daarom wil evofenedex snel een ontheffing voor het C-rijbewijs zodat ondernemers met een B-rijbewijs deze bestelauto's ook mogen besturen. Tot slot wil evofenedex lokale privileges voor elektrische bestelauto's, zoals korting op parkeervergunningen en extra parkeerplaatsen.

Onderzoek

Vandaag stelde bureau CE Delft in opdracht van Natuur & Milieu dat bestelauto's verantwoordelijk zijn voor 40% procent van de fijnstof uitstoot van het wegverkeer. "Ze zijn gemiddeld vier keer vervuilender dan personenauto's", aldus het onderzoek.

Bron: EVO


Publicatiedatum: 11-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: