Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vrachtwagen Kivits Drunen promoot genezend onderzoek

Op vrijdag 7 april was het Wereldgezondheidsdag. Op die dag werd de vrachtwagen van Kivits Drunen met daarop het voltallige onderzoeksteam van het Hubrecht Instituut (onderdeel van de KNAW) feestelijk in gebruik worden genomen.

Alle onderzoeksleiders van het Hubrecht Instituut waren aanwezig bij de onthulling aan de Uppsalalaan te Utrecht. Tevens kunnen zij in korte bewoordingen aangeven welk baanbrekend, ziekte genezend onderzoek hun aandacht heeft. Het Hubrecht Instituut heeft in de wetenschappelijke wereld een grote naam en behoort tot de wereldtop in zijn veld.De missie van het Hubrecht Instituut is om baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van ontwikkelingsbiologie, namelijk stamcelonderzoek. Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), gesitueerd op Utrecht Science Park de Uithof.

Het onderzoek richt zich op fundamentele kennis over ontwikkelings- en stamcelbiologie met het oog op het voorkomen en genezen van ziektes als kanker, hart- en vaatziektes, diabetes, taaislijmziekte, spierziekte et cetera. Op dit moment zijn er 19 onderzoeksgroepen werkzaam en ruim 300 werknemers met meer dan 30 verschillende nationaliteiten. Sinds 2008 is het Hubrecht Instituut geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Door deze affiliatie kan het instituut zich verder ontwikkelen tot een internationaal onderscheidend instituut in het veld van biomedische wetenschap. (Financiering van de onderzoeksprojecten is grotendeels afhankelijk van nationale en internationale subsidie verstrekkende organisatie zoals het NWO, het KWF, de ERC en de EU. De Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut neemt verantwoordelijkheid in het vergroten van naamsbekendheid en mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek verruimen middels particuliere investeerders.)Kivits-Drunen is een derde generatie familiebedrijf en houdt zich bezig met logistiek van gekoelde voedingsproducten. Kivits-Drunen zoekt met name naar verdere optimalisaties in de gehele keten die het verse product aflegt van productie tot consumptie. Brainstormend met de mensen van het Hubrecht Instituut is het idee ontstaan om vrachtwagens in te zetten voor verbetering van de naamsbekendheid van het Hubrecht Instituut. Kivits-Drunen wil graag haar steentje bijdragen in het vergroten van de naamsbekendheid van het Hubrecht Instituut om op deze manier het werk van het Hubrecht Instituut kenbaar te maken aan een groter publiek.      

Publicatiedatum: 10-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: