Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ramón Sales - Shakespeare Fruits

Kleiner volume Spaanse loquats verwacht

Het Spaanse seizoen voor loquats is getroffen door slechte weersomstandigheden. Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen wat het totale volume van dit seizoen gaat zijn, verwacht Ramón Sales van Shakespeare Fruits dat het minder gaat zijn dan vorig jaar. 

"We verwachten een kleiner volume wegens de hagel en neerslag die we in de afgelopen maanden te verwerken hebben gehad. Vorig jaar hadden we een omzetvolume van 300.000 kilo," aldus Sales.

Een deel van het volume aan loquats heeft beurse plekken door de hagelschade en doordat harde de wind het fruit tegen de takken sloeg. Het fruit ziet er hierdoor minder aantrekkelijk uit en heeft in sommige gevallen zelfs tot bederf geleidt. De regen was echter geen negatieve factor. De neerslag heeft er juist voor gezorgd dat de maten groter zijn geworden.Shakespeare Fruits exporteert zijn fruit onder andere naar Saoedi-Arabië, Frankrijk, Servië, Roemenië, Litouwen en Zweden. "Voordat het Russische veto van kracht werd, was Rusland een van onze belangrijkste klanten. We stuurden vroeger volgeladen vrachtwagens heen, maar moesten daarna uitwijken naar andere markten, zoals Saoedi-Arabië," zegt Sales

Het seizoen begon net als vorig jaar met een gemiddelde prijs van ongeveer €4 per kilo. "We schatten dat de prijs zal dalen naar een gemiddelde van €1,60, wat bijna elk jaar wel gebeurt," zegt Sales. Het seizoen duurt ongeveer twee maanden, wat betekent dat de prijzen tijdens deze korte periode veel zullen schommelen.


Voor meer informatie:
Ramón Sales
Shakespeare Fruits
Tel +34 645 49 93 13
shakespearefruits@gmail.com
www.shakespearefruits.com

Publicatiedatum: 10-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: