Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet van Vugt: Hollandse teelt profiteert van late Pasen

"Goede beschikbaarheid kruiden voor de Paasdagen"



Tholen - Deze week voor Pasen wordt er weer topdrukte verwacht bij van Vugt Kruiden. "De vraag naar kruiden is de laatste maanden goed. We kunnen merken dat de restaurants weer meer mensen over de vloer krijgen."In januari en februari is de beschikbaarheid van sommige soorten kruiden lastig geweest doordat ook onze productie in Zuid-Europa te maken had met ongunstige weersomstandigheden. Het ging dan met name om munt en koriander, maar doordat we een goede spreiding in onze teeltgebieden hebben, zijn tekorten tot een minimum beperkt gebleven", vertelt Piet Van Vugt.





"Wij werken er dagelijks aan de orders van onze klanten 100% uit te leveren, wat elke keer weer een nieuwe uitdaging is. Een goede bijkomstigheid is dat de Pasen dit jaar niet zo vroeg valt. Hiervan profiteert de Hollandse teelt. Deze week worden de eerste zaaikruiden geoogst in onze eigen kassen. De kruiden staan er goed bij en we hopen binnen enkele weken volop in productie te zijn. De buitenteelt laat nog even op zich wachten. Daar wordt nu onder goede omstandigheden gezaaid en geplant", vervolgt Piet.



"Ook de teelt van eetbare bloemen breidt dit jaar weer verder uit. Wij laten ons areaal meegroeien met de toenemende vraag van onze klanten. Wij telen onze producten vraaggericht. Dit vraagt om een strakke planning in teeltschema's, die dan ook regelmatig bijgesteld moeten worden door de weersomstandigheden. Maar dat houdt het juist weer spannend en leuk", besluit Piet.



Voor meer informatie:
Piet van Vugt
Van Vugt Kruiden
Tel: 0180-625660
info@vanvugtkruiden.nl
www.vanvugtkruiden.nl