Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kees Verheij:

"Aardbeienmarkt viel afgelopen drie maanden tegen, maar loopt nu op"

Tholen - De aardbeienmarkt verliep de eerste drie maanden van het jaar tegenvallend. Dat vertelt groothandelaar Kees Verheij. Wel verwacht hij richting Pasen een oplopende vraag. "De prijzen van aardbeien zijn in mijn ogen matig geweest, maar zullen hard oplopen deze week. De supermarkten laten nu de Spaanse staan en gaan vol over op het Holland-product en daarbij is er in aanloop van Pasen een betere vraag."

Kees bedient voornamelijk groentewinkels en markthandelaren en daarbij speelt de zachtfruitverkoop, zeker in de zomermaanden, een belangrijke rol. Wel wordt het volgens de groothandelaar steeds moeilijker voor dit type bedrijven. "Supermarkten krijgen steeds meer macht en slurpen het hele aanbod weg. Pas als er te veel product is, wordt er aan alle kanten gedumpt. Dit verstoort de markt verschrikkelijk."

Hoewel Kees in de wintermaanden niet altijd om import zachtfruit heen kan, is hij een echte promotor van het Holland product. "Koop in den vreemde niet, wat eigen land u biedt', is mijn lijfspreuk", vertelt de groothandelaar die een vestiging heeft op het Haagse Forepark. De toenemende zachtfruitteelt onder glas in eigen land ziet hij met enige zorg tegemoet. "Ik ben bang dat we op een moment, zeker met de aardbeien, op een verzadigingspunt komen. Maar dat is tot op heden erg meegevallen."

Voor meer informatie:
Fa. Corn. Verheij en Zn
Prinsengracht 79
4233 EV Ameide
Tel: 0183-601457
Mob: 06-53355698
c.a.verheij@planet.nl

Publicatiedatum: 11-4-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: