Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenië: samenwerking tussen Carrefour en lokale telers

Carrefour heeft bijna 300 winkels in Roemenië. De winkelketen probeert direct samen te werken met lokale groenten- en fruittelers om de producten zo snel mogelijk in de winkels te krijgen. De eerste partner van de Franse winkel werd in Giurgiu ingehuldigd. 

Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO van Carrefour Roemenië, hoorde dat de Roemeense groenten en fruit erg smaakvol zijn. Dernoncourt: "We willen dat klanten toegang krijgen tot de Roemeense producten en we willen zo weinig mogelijk producten importeren."

Vanwege een goede samenwerking met verscheidene telers in Vărăşti wil Carrefour graag een landbouwcoöperatie beginnen. Dit verkort de keten van producent naar koper. Ook zijn de producten verser en zijn de kosten voor de consument lager. Silviu Diaconu, directeur inkoop groenten en fruit van Carrefour Roemenië: "Dit project omzeilt tussenschakels." Vertegenwoordigers van het bedrijf hopen dat er nog veel meer samenwerkingen in het land zullen ontstaan. 

Bij de eerste landbouwsamenwerking met Vărăşti zijn tachtig families betrokken. Zij bewerken 60 hectare land en produceren ongeveer 5.000 ton groenten per jaar. Vărăşti is minder dan 30 kilometer verwijderd van Boekarest. Er worden onder andere tomaten, sla, paprika's, courgettes, bonen, aubergines, kool, selderij, uien, knoflook, dille, peterselie en spinazie geteeld.

Bron: profit.ro
Publicatiedatum: