Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
RoemeniŽ: samenwerking tussen Carrefour en lokale telers

Carrefour heeft bijna 300 winkels in RoemeniŽ. De winkelketen probeert direct samen te werken met lokale groenten- en fruittelers om de producten zo snel mogelijk in de winkels te krijgen. De eerste partner van de Franse winkel werd in Giurgiu ingehuldigd. 

Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO van Carrefour RoemeniŽ, hoorde dat de Roemeense groenten en fruit erg smaakvol zijn. Dernoncourt: "We willen dat klanten toegang krijgen tot de Roemeense producten en we willen zo weinig mogelijk producten importeren."

Vanwege een goede samenwerking met verscheidene telers in Vărăşti wil Carrefour graag een landbouwcoŲperatie beginnen. Dit verkort de keten van producent naar koper. Ook zijn de producten verser en zijn de kosten voor de consument lager. Silviu Diaconu, directeur inkoop groenten en fruit van Carrefour RoemeniŽ: "Dit project omzeilt tussenschakels." Vertegenwoordigers van het bedrijf hopen dat er nog veel meer samenwerkingen in het land zullen ontstaan. 

Bij de eerste landbouwsamenwerking met Vărăşti zijn tachtig families betrokken. Zij bewerken 60 hectare land en produceren ongeveer 5.000 ton groenten per jaar. Vărăşti is minder dan 30 kilometer verwijderd van Boekarest. Er worden onder andere tomaten, sla, paprika's, courgettes, bonen, aubergines, kool, selderij, uien, knoflook, dille, peterselie en spinazie geteeld.

Bron: profit.ro

Publicatiedatum: 13-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: