Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Auchan investeert $356 miljoen in Rusland

Ierland: Aldi in gelijk gesteld wegens handelsmerkinbreuk
De Ierse rechtbank heeft Aldi in hoger beroep in het gelijk gesteld in een zaak rondom een marketingcampagne van concurrent Dunnes Stores. Volgens Aldi was er bij deze campagne sprake van een schending van de merkrechten. De rechtbank hield de oorspronkelijke uitspraak aan, die stelde dat de advertenties die Dunnes in het kader van prijsvergelijking heeft gebruikt niet overeenkwamen met de rechten rondom het handelsmerk Aldi. (esmmagazine.com)

VK: Co-op heeft sterk 2016

De Britse retailgroep Co-op had sterke resultaten voor het jaar 2016. De like for like-omzet steeg met 3,5%., terwijl het aantal leden met 18%. Het ledental stond eind 2016 op 4 miljoen. In 2017 zijn er tot nu toe al 350.000 leden bij gekomen, wat een meer groei is dan aanvankelijk was geraamd. De leden zijn nu goed voor 31% van de omzet van voedingsmiddelen, die sinds de introductie van het lidmaatschapsprogramma met 20% is toegenomen. (esmmagazine.com)

•    De totale omzet steeg met 1% tot £7,1 miljard (€8,3 miljard)
•    De like-for-like-omzet steeg met 3,5%
•    De winst steeg met 4% tot £203 miljoen (€237,2 miljoen). In 2015 was deze £196 miljoen (€229,0 miljoen).
•    De onderliggende bedrijfswinst daalde met 2% tot £182 miljoen (212,7 miljoen). In 2015 was deze £186 miljoen (€217,4 miljoen).

VS: Walmart goedkoper dan Kroger, behalve voor versproducten
Walmart en Kroger zijn met elkaar in een prijzenoorlog verwikkeld, die Walmart lijkt te winnen. Volgens een onlangs gehouden prijzenvergelijking van Barclays zijn boodschappen bij Walmart gemiddeld 4% goedkoper dan bij Kroger. Analisten vergeleken de prijzen van een winkelwagen met 78 identieke producten bij zowel Walmart als Kroger. Voor 74% van de producten waren de prijzen bij Walmart lager. Het versaanbod van Kroger, waar onder andere ook groente vallen, was echter goedkoper dan bij Walmart. (yahoo.com)

VS: Sprouts wil uitbreiden
Sprouts Farmers Market kijkt misschien naar mogelijkheden voor uitbreiding naar nieuwe regio's in noordwesten en noordoosten van de VS. Dit blijkt uit informatie van de site van de retailer. Het bedrijf maakte onlangs plannen bekend voor 11 nieuwe vestigingen in de tweede helft van 2017. Al deze vestigingen worden geopend in regio's waar Sprouts al actief is. Op de website is echter een profiel te vinden van een vastgoedmanager voor een gebied dat een deel van de Mid-Atlantic bestrijkt, waaronder Pennsylvania, Maryland, Virginia en North en South Carolina. Ook staat er een manager vermeld voor de regio's van Oregon en Washington. Sprouts is echter in geen enkele van deze regio's actief en heeft vooralsnog geen plannen aangekondigd om hier winkels te openen.
Klik hier om meer te lezen op supermarketnews.com.

Walmart saneert banen in Amerikaanse IT-afdeling

Wal-Mart gaat als onderdeel van de reorganisatie van zijn Amerikaanse technologische afdeling ongeveer 300 banen saneren in de Information Systems Division (ISD). Naar verluid ontslaat de retailer 10% van zijn ISD-werknemers. De ontslagen bij ISD in Bentonville lopen waarschijnlijk de hele maand door. (talkbusiness.net)

VS: Nieuw online platform voor lokale producten in supermarkten
De online startup Forager heeft een nieuw digitaal platform opgezet dat informatie publiceert over het aanbod van lokale leveranciers, het aanschafbeleid van retailers en de betalingen die tussen de twee partijen hebben plaatsgevonden. Het platform is gericht op het noordoostelijke deel van de VS en is opgezet na een succesvol pilotprogramma in de regio van Maine. Het platform in Maine ondersteunde het aanbod, de bestellingen en de levering van producten voor 100 telers en tien retailers. Volgens Forager vergen traditionele manieren om aanschaf en levering te organiseren zo'n 60 werkuren per week. Het nieuwe platform kan dat aantal uren met een derde verminderen.
Klik hier om meer te lezen op fooddive.com.

Wal-Mart wil distributiecentrum in Arkansas
Wal-Mart Stores heeft toestemming gevraagd voor de bouw van een nieuw distributiecentrum in het noordwesten van Arkansas. De faciliteiten krijgen een oppervlak voor opslag van bijna 95.700 vierkante meter. (arkansasonline.com)

M&S opent supermarkt in Dubai
Hoewel er in Dubai al een redelijk aantal M&S-warenhuizen te vinden zijn, heeft de retailer nu een vestiging geopend waar uitsluitend voedingsmiddelen worden verkocht. De supermarkt heeft een aanbod van ongeveer 2.000 producten en bevindt zich in de Dubai Marina. De vestiging gaat vanaf juli in bedrijf. (whatson.ae)

Auchan investeert $356 miljoen in Rusland
Auchan Retail is in 2017 van plan om meer dan 20 miljard roebel (€330,6 miljoen) te investeren in de Russische markt, aldus een persverklaring van de directeur voor de Russische tak van de Franse retailgroep, Oleg Alkhamov. (russianconstruction.com)

Esselunga opent eerste supermarkt in Rome

De Italiaanse supermarktketen Esselunga heeft zijn eerste vestiging ooit geopend in de hoofdstad Rome. De versafdeling van Esselunga bevat meer dan 500 soorten groenten en fruit. Esselunga heeft met de recente aanwinst nu 154 locaties in Italië, verspreid over de regio's Lombardije, Toscane, Emilia-Romagna, Piedmont, Veneto, Liguria en Lazio. (esmmagazine.com)

Kroatië: Agrokor reorganiseert directie bij Mercator en Konzum
De Kroatische retailgroep Agrokor heeft nieuwe CEO's aangesteld bij zijn ketens Mercator en Konzum. Voormalig Mercator-CEO Toni Balažič wordt vervangen door Tomislav Čizmić, die al geruime tijd als uitvoerend directeur heeft gewerkt bij de keten. (esmmagazine.com)

VS: Aldi roept diepvriesproducten terug

Aldi en Lakeside Foods, Inc. hebben het diepvriesproduct Season's Choice Frozen Sweet Peas teruggeroepen wegens de mogelijke aanwezigheid van listeria. De diepvrieserwten werden verkocht in Florida, Illinois, Iowa, Kentucky, Michigan, Ohio en West-Virginia. (mynbc5.com)


Publicatiedatum: 10-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: