Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse tomaten naar Rusland mogelijk via Georgië

Volgens het Russische blad Izvestia wordt er vermoed dat Turkse tomaten Rusland via Georgië bereiken, alhoewel de Russische Federale Dienst voor Veterinair en Fytosanitair Toezicht (Rosselkhoznadzor) zegt dat ze het niet kunnen bewijzen.

"We hebben geen bevestigde gevallen van de re-export van Georgische tomaten uit Turkije. Het is moeilijk om achter dergelijke leveringen te komen. Als de documentatie in orde is, is het in het geval van Georgië onmogelijk om te bepalen waar de producten zijn geteeld," zegt de perschef van Rosselkhoznadzor, Yuliya Melano.

Indirect bewijs suggereert dat de import van Turkse tomaten in Georgië is verviervoudigd. Tegelijkertijd is het naar Rusland verscheepte volume van Georgische tomaten ook flink gegroeid.

Het verbod op de import van Turkse groenten en fruit naar Rusland is sinds 1 januari 2016 van kracht. Ondertussen is het deels opgeheven voor citrusvruchten, maar tomaten vallen er nog steeds onder. Turkije is zelf niet in staat om alternatieve markten voor de Turkse tomaten te vinden, terwijl consumenten in Rusland tekorten ervaren.
Publicatiedatum: