Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
PomíAlliance en Pomuni slaan de handen in elkaar

Pom'Alliance en Pomuni slaan de handen in elkaar om synergieŽn te realiseren en hun complementaire activiteiten in de sector van de verse aardappelen uit te spelen. Beide ondernemingen ondertekenden op 30 maart 2017 hun wederzijdse samenwerkingsakkoorden. Pom'Alliance heeft namelijk een belang genomen in Pomuni France en de Belgische groep Pomuni verwierf een belang in Pom'Alliance. De doelstellingen van deze nauwe samenwerking zijn legio.

Enerzijds zijn beide entiteiten complementair, zowel wat de productie betreft als qua commerciŽle specialiteiten. Pomuni France, gevestigd in Esquelbecq (59), beschikt over een brede waaier aan producten, gaande van 500 gram microgolfaardappelen over aardappelspecialiteiten per gewicht voor restaurants tot 25 kilogram verpakkingen voor supermarkten. Pom'Alliance houdt zich meer bezig met de kleine en middelgrote verpakkingen van vastkokende aardappelen. Ook de productievestigingen vullen elkaar perfect aan: het noorden voor Pomuni, NormandiŽ, PicardiŽ, Beauce, de Provence en de Champagne voor Pom'Alliance.

Anderzijds vormen de synergieŽn die beide ondernemingen samen kunnen realiseren een aanzienlijke troef voor het segment van de verse aardappelen. Ontwikkeling van variŽteiten, ecologische uitdagingen, begeleiding van de producenten... Het zijn stuk voor stuk uitdagingen die een geoptimaliseerde benadering met gezamenlijke middelen vergen.

Toch behouden beiden, Pom'Alliance en Pomuni France, hun eigen activiteiten en commerciŽle strategieŽn. "In een wereld waar telers nieuwe productiemethoden moeten uitvinden, waar consumenten steeds meer bereide gerechten consumeren en buitenshuis eten en waar een hevige concurrentiestrijd woedt voor producten die als 'banaal' worden ervaren, zullen Pom'Alliance en Pomuni de uitdaging aangaan om waarde te creŽren voor hun sector", zo geven de bedrijven aan."

Publicatiedatum: 7-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: