Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TeraFOOD project

Nieuwe techniek detecteert onregelmatigheden in AGF

Onderzoekers van de Open Universiteit van Navarra (UPNA) en het bedrijf Anteral kunnen, dankzij het toepassen van de terahertz technologie in hun TeraFOOD project, door middel van innovatieve sensoren tijdig onregelmatigheden in voedingsmiddelen detecteren. Deze innovatieve sensoren worden gebruikt bij zowel groenten en fruit als bij gesneden vleeswaren. Dit project werd mogelijk gemaakt door een subsidie van 300.000 euro van het Spaanse Ministerie van Economie.

De terahertz-technologie, gebaseerd op de terahertzgolven, wordt al gebruikt in beveiligingssystemen, maar volgens de initiatiefnemers van TeraFOOD is dit de eerste keer in de wereld dat deze technologie wordt toegepast in de voedingsmiddelensector. Het TeraFOOD project is ontwikkeld door het bedrijf Anteral (coördinatie) en de onderzoeksgroep 'Antenas' van de Open Universiteit van Navarra (UPNA) en is geïntegreerd door de hoofdonderzoeker Juan Carlos Iriarte Galarregui en nog 5 andere onderzoekers.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: