Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Auchan opent 15 buurtwinkels in Roemenië | Tesco verkort openingstijden

Duitsland: Real zet nieuwe inkoopalliantie op

7-Eleven neemt Sunoco over voor $3,3 mld
Seven & i Holdings Co gaat voor $3,3 miljard (€3,09 miljard) pompstations en buurtwinkels overnemen van het in Texas gevestigde Sunoco. De Japanse retailgroep wil door de overname een stimulans geven aan de bedrijfsactiviteiten in de VS. (Reuters)

Tesco koopt  wortelen op om verspilling tegen te gaan

Om verspilling tegen te gaan heeft Tesco besloten het overschot aan wortelen op te kopen. Doordat er sprake was van een milde winter zijn er veel meer wortelen geproduceerd dan aanvankelijk door telers was gepland. Tesco gaat nu in samenwerking met de telers ervoor zorgen dat de wortelen niet worden weggegooid.Coles gaat net als Aldi facturen versimpelen
Het Australische Coles heeft na een proefperiode besloten om zijn facturering te versimpelen. De versimpelde facturen lijken op die van Aldi. De nieuwe stijl voor de facturering laat een netto prijs van de producten zien, die wordt gescheiden van enige rabatten of kortingen die bij de overeenkomst komen kijken. Dit moet ervoor zorgen dat enige verwarring of discussie met leveranciers over de uiteindelijke prijs wordt vermeden. (smartcompany.com.au)

VK: Tesco verkort openingstijden
Tesco gaat bij acht vestigingen stoppen met zijn 24-uurs-openingstijden. Het besluit is onderdeel van een aantal veranderingen in de bedrijfsvoering, die invloed hebben op zo'n 3.000 werknemers. Eerder werd al besloten om bij 69 vestigingen over te stappen op aanlevering overdag in plaats van 's nachts. (igd.com)

Australië: Metcash wil verlies aan marktaandeel tegengaan

Volgens verschillende media heeft Metcash moeite om omzetgroei te genereren. De groothandelaar werkte met IGA-retailers en leveranciers aan een programma voor prijsvergelijking, dat als doel had om het verlies aan marktaandeel een halt toe te roepen. Metcash verliest steeds meer marktaandeel, doordat concurrent Woolworths aan het einde van 2016 zijn prestaties wist te verbeteren. Metcash plant naar verluid een investering van nog eens AU$40 miljoen tot $50 miljoen (€28,4 miljoen tot €35,5 miljoen) om zijn prijzen te verlagen, zodat deze gelijk staan aan de prijzen bij Coles en Woolworths. (sharecafe.com.au)

Auchan opent 15 buurtwinkels in Roemenië
OMV Petrom, de grootste olie- en gasproducent van Zuid-Oost-Europa, is een overeenkomst aangegaan met de Roemeense tak van Auchan. Auchan gaat hierdoor voor het einde van dit jaar 15 buurtwinkels openen in Boekarest en op het platteland van Roemenië. (petrolplaza.com)

VS: Costco heeft vergelijkende winkelomzetgroei van 6%
Costco Wholesale Corp. meldde dat de totale vergelijkende winkelomzet voor de maand maart is toegenomen met 6%. De omzet van de VS steeg met 6%, van Canada met 3% en van andere internationale regio's met 4%. (nasdaq.com)

Alle grote Britse supermarkten hebben weer Britse komkommers
Er belanden langzaam maar zeker steeds meer producten uit de Britse glastuinbouw in de schappen van Britse supermarkten. Na Sainsbury's, Asda en Morrisons hebben vanaf deze week ook Waitrose en Tesco Britse komkommers op de versafdeling liggen. De prijzen voor de komkommers zijn stabiel. De goedkoopste komkommers zijn te vinden bij Lidl en Aldi met een prijs van 49p (€0,57) en de duurste bij Co-op voor 59p (€0,69). (produceview.co.uk)

Egyptische supermarktsector neemt toe
Egypte blijft groeien in zijn positie als grootste consumentenmarkt onder alle Arabische landen. Met ongeveer 92 miljoen inwoners is Egypte een van de landen met de snelste bevolkingsgroei ter wereld, waardoor de vraag naar voedingsmiddelen alleen maar toe zal nemen. Analisten verwachten meer vraag naar import-producten. De bevindingen van de analisten staan vermeld in het verslag "2016 Annual Retail Foods Egypt", dat is gepubliceerd doo het Global Agriculture Information Network (GAIN). (dailynewsegypt.com)

Kroatië: Žabac biedt discountproducten aan
De onlangs geopende Kroatische supermarkt Žabac biedt producten aan met kortingen tot 90%. Het winkelconcept draait om outlet, goederen die als overschot zijn geproduceerd, producten met beschadigde verpakking en goederen waarvan bijna de houdbaarheidsdatum is verstreken. (esmmagazine.com)

Aldi voert zijn plannen voor Australië op
Aldi is van plan om 25 nieuwe winkels aan de oostkust van Australië te openen. De keten wil minstens AU$500 miljoen (€355,0 miljoen) uitgeven om zijn vestigingen te renoveren. De keten wil hiermee innoveren, zodat de afnemende omzetgroei kan worden aangepakt en het merk een sterkere positie krijgt in de huidige prijzenoorlog. Volgens analisten gaat Aldi zo veel als AU$3 miljoen (€2,13 miljoen) per winkel uitgeven, om de gedateerde locaties van Sydney, Melbourne en Brisbane een fris uiterlijk te geven, naast de 25 nieuwe vestigingen die worden geopend. Het nieuwe format maakt onder andere gebruik van een grotere versafdeling.
Klik hier om meer te lezen op businessinsider.com.au.

India: Online supermarktsector neemt toe in 2017
Klik hier om het artikel te lezen.

Brazilië: GPA opent dit jaar 28 Assaí-vestigingen

De Braziliaanse supermarktketen Grupo Pão de Açúcar (GPA) is van plan om in 2017 28 Assaí cash-and-carry-vestigingen te openen. Volgens directeur Ronaldo Iabrudi zal GPA met de nieuwe winkels zijn aandeel in de Braziliaanse cash-and-carry-sector verdubbelen. (esmmagazine.com)

Duitsland: Real zet nieuwe inkoopalliantie op

De Duitse keten Real heeft met zes andere retailers de RTG Retail Trade Group opgezet. De joint venture moet de betrokken bedrijven in staat stellen om te concurreren met de grote Duitse supermarktketens. Ook zorgt het samenwerkingsverband voor een grotere schaal waarop goederen kunnen worden ingekocht. De eerste stappen van RTG worden gezet op zowel het gebied van voedingsmiddelen als van non-food-producten.
Klik hier om het artikel te lezen op retaildetail.eu.

70% van investeerders staat achter fusie Tesco-Booker
Analist Bruno Monteyne van Bernstein, die voorheen actief was als directielid bij Tesco, gaf in een memo voor zijn cliënten aan dat naar schatting zo'n 70% van de investeerders achter de geplande overname van Booker door Tesco staan. De overige 30% is echter tegen of wil dat de voorwaarden worden aangepast." (businessinsider.com)

Marktwaarde Amazon twee keer zo groot als van Wal-Mart

Amazon is nu bijna twee keer zoveel waard als Wal-Mart. Amazon heeft een marktkapitalisatie van meer dan $430 miljard (€402,7 miljard), terwijl die van Wal-Mart neerkomt op $220 miljard (€206,0 miljard). (cnbc.com)

VS: Mariano's lanceert online afhaaldienst

De in Chicago gevestigde supermarkt Mariano's introduceert online mogelijkheden in de vorm van een afhaaldienst. Consumenten kunnen hun boodschappen online bestellen door middel van een ClickList app voor een bedrag van $4,95 (€4,64). (chicagotribune.com)Publicatiedatum: 10-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: