Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Steenfruitproducent uit Sevilla is klaar voor het nieuwe seizoen

"Nectarinetelers moeten bepalen wat en voor wie ze produceren "

Over het algemeen zijn de weersomstandigheden deze winter in Zuid Spanje gunstig geweest voor de ontwikkeling van het fruit en er wordt dus een goede productie verwacht.

"We verwachten een normale oogst in Sevilla net als onze concurrenten in Murcia," vertelt Sebastien Adnot, van Primor. "De volumes zullen groter zijn dan vorig seizoen maar van overproductie zal er echter geen sprake zijn. We zijn weer terug op het normale niveau aangezien vorig seizoen getekend werd door vorst en neerslag waardoor een deel van onze oogst verloren ging."


Primor begint in week 15 met de pluk van de vroege perziken. Vanaf het einde van de maand zal het bedrijf de eerste platte perziken vermarkten. "Ondanks het feit dat we gespecialiseerd zijn in nectarines, starten we het seizoen met perziken."

Het bedrijf vermarkt zijn fruit in de periode april/mei en concurreert voornamelijk met Murcia en in mindere mate met Marokko. Als gevolg van de toenemende concurrentie verliest Sevilla terrein op de steenfruitmarkt. Sebastien is van mening dat dit mede veroorzaakt wordt door het feit dat telers hun focus verliezen. "Producenten moeten goed bepalen wat ze gaan telen en voor wie," meent hij. "Om onszelf te onderscheiden hebben we onze bomen sterk gedund zodat we grote kalibers oogsten." 

Primor blijft ook werken aan de ontwikkeling van nieuwe steenfruitrassen dankzij zijn samenwerking met het Franse bedrijf Escande, dat gespecialiseerd is in de teelt van perziken en Low Shilling nectarines.

"We vernieuwen elk jaar 15% van onze boomgaarden, met name de nectarines. We plannen onze productieperiode tussen 15 april en 30 mei. Onze rassen moeten een goede zoet-zuurbalans hebben, een hoge brix en een intense kleur en smaak," legt Sebastien uit.

Primor levert vooral aan retailers in de EU, Scandinavië en Zwitserland. Het exporteert ook naar Zuidoost Azië (Maleisië, Singapore en Hong Kong) per luchtvracht. "We kunnen onze producten niet over zee naar deze bestemmingen transporteren omdat de extra vroege rassen niet bestand zijn tegen de lange transittijden. Ons fruit wordt goed ontvangen op de Aziatische markt en we hopen de export naar dit gebied uit te kunnen breiden. Deze markt is echter wel zeer veeleisend als het aankomt op suikergehalte en externe kwaliteit."

Voor meer informatie:
Sébastien Adnot
Primor
C/ Progreso 20, 1ª
41013 SEVILLA - ESPAÑA
T: +34 902 702 422+34 902 702 422
M: +34 670 672 888+34 670 672 888
sadnot@satsintesis.com
www.satsintesis.com

Publicatiedatum: