Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje verwacht meer watermeloenen maar minder andere

In Almeria stijgt het watermeloenareaal en de -productie. Dit gaat ten koste van de andere meloensoorten. Deze oogst wordt er 2.340 hectare gebruikt voor de watermeloenenteelt. De prognose voor het volume van de watermeloenoogst is 540.150 ton (toename van 2%), terwijl de andere meloensoorten naar verwachting 105.300 ton zullen opleveren (8% minder dan vorig jaar).

Afgelopen jaren is de watermeloenenteelt weer toegenomen, nadat het aandeel watermeloenen eerder op de binnenlandse en internationale markten afnam. De bewustmakingscampagnes wilden verzekeren dat het fruit op het juiste moment geoogst werd. Ook introduceerden de campagnes nieuwe varianten van uitstekende kwaliteit, zoals de Fashion en Bouquet. Dit heeft ertoe geleid dat de markt hersteld werd en de gemiddelde prijzen per kilo stegen. 

Het meloenareaal is met 14% afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Dit is het gevolg van meerdere factoren. Eťn van deze factoren is dat de prijzen van de herfstoogst goed waren en dat een groot gedeelte van de producenten de cyclus hebben verlengd. 

Almeria wil, net zoals bij de watermeloenen, verschillende meloenrassen verkrijgen om commerciŽle strategieŽn te ontwikkelen.

Bron: lavozdealmeria.es

Publicatiedatum: 10-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: