Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje verwacht meer watermeloenen maar minder andere

In Almeria stijgt het watermeloenareaal en de -productie. Dit gaat ten koste van de andere meloensoorten. Deze oogst wordt er 2.340 hectare gebruikt voor de watermeloenenteelt. De prognose voor het volume van de watermeloenoogst is 540.150 ton (toename van 2%), terwijl de andere meloensoorten naar verwachting 105.300 ton zullen opleveren (8% minder dan vorig jaar).

Afgelopen jaren is de watermeloenenteelt weer toegenomen, nadat het aandeel watermeloenen eerder op de binnenlandse en internationale markten afnam. De bewustmakingscampagnes wilden verzekeren dat het fruit op het juiste moment geoogst werd. Ook introduceerden de campagnes nieuwe varianten van uitstekende kwaliteit, zoals de Fashion en Bouquet. Dit heeft ertoe geleid dat de markt hersteld werd en de gemiddelde prijzen per kilo stegen. 

Het meloenareaal is met 14% afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Dit is het gevolg van meerdere factoren. Eén van deze factoren is dat de prijzen van de herfstoogst goed waren en dat een groot gedeelte van de producenten de cyclus hebben verlengd. 

Almeria wil, net zoals bij de watermeloenen, verschillende meloenrassen verkrijgen om commerciële strategieën te ontwikkelen.

Bron: lavozdealmeria.es
Publicatiedatum: