Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Verbindt alle onderdelen van de keten voor grotere transparantie

Software-oplossing voor goede planning rijpen fruit

Na jaren werkzaam geweest te zijn als planner van de bananenrijpfaciliteit van SPAR Oostenrijk, meende Robert Schwaiger dat het tijd was voor een betere oplossing.

"Als bananenplanner ben je nooit klaar. Er is altijd wel een wijziging in de planning. Vanaf het transport tot aan het winkelschap kunnen vertragingen de hele planning verstoren waarna alles weer opnieuw moet worden berekend. In de praktijk kwam het er op neer dat ik altijd beschikbaar moest zijn, zelfs tijdens vakanties of ziekte. De berekeningen konden immers niet wachten. Ik bedacht dat er een betere oplossing moest zijn door het proces te automatiseren," legt Robert uit. In 2013 raadpleegde Robert Marco Klein, directeur van ActiveIT. Na vier jaar zijn de twee er in geslaagd een softwaresysteem te ontwikkelen dat op de markt zal komen onder de naam FIPS. De software wordt aanbevolen voor bananen, mango's en avocado's maar volgens Robert is het eigenlijk voor alle groenten- en fruitsoorten bruikbaar. "Het mooie aan FIPS is dat het gebruikt kan worden voor alle ERP-systemen waar klanten mee werken en dat het in staat is om zowel lange- als korte termijn planningen uit te voeren. De stamgegevens bevatten alle informatie over de rijpingsduur van de bananen, de transittijden, de geplande orders voor retailers enzovoort en sturen een notificatie wanneer de planning aangepast dient te worden," legt Robert uit.Bij het FIPS systeem staat inzichtelijkheid voorop. Het biedt alle betrokken partijen een gecentraliseerd en nauwkeurig informatiepunt. Zo kunnen supermarkten of andere klanten gegevens inzien en toevoegen via een eigen account. Op deze manier kunnen zij aanbiedingen, of andere voor de planning relevante gegevens invoeren, zodat niemand op het laatste moment niet voor verrassingen komt te staan. Via de mobiele app 'Info Center' kan de informatie ten alle tijden via smartphone of tablet worden geraadpleegd. 

"Als eerste bedrijf dat een dergelijk software-oplossing aanbiedt, hebben we al een overweldigend aantal reacties vanuit de hele wereld mogen ontvangen. We zijn momenteel actief in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Nederland maar ook in overige Europese landen, Australië en de Verenigde Staten is de interesse voor ons systeem groot. Omdat we pas net begonnen zijn, kunnen we momenteel alleen de Europese markt bedienen maar we zouden graag samenwerken met softwarebedrijven in de Verenigde Staten zodat FIPS ook op de Amerikaanse markt geïntroduceerd kan worden."


Voor meer informatie:
Robert Schwaiger
activeIT Software&Consulting GmbH
Tel: +43 664 524 9958
Email: r.schwaiger@active-it.at
www.active-it.at

Publicatiedatum: 7-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: