Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Umang Sorathiya, Methan Farm

Indiase bio-exporteur zoekt partners

Het Indiase im- en exportbedrijf Methan Farm wil zijn activiteiten graag uitbreiden op de internationale markt. Het in Delvada gevestigde bedrijf heeft al ruim 50 jaar ervaring op de AGF-markt.

"We zijn vooral geïnteresseerd in de Duitse en Nederlandse markt. We willen ons klantenbestand vergroten en zoeken naar partners in het buitenland. Tot op heden zijn we altijd zelfstandig geweest wat betreft onze financiële middelen. Met het oog op de verdere uitbreiding van ons bedrijf staan we echter open voor buitenlandse investeerders," legt vicedirecteur Umang Sorathiya uit.
 


Methan Farm is gevestigd in een lokale agrarische gemeenschap waar grote volumes biologisch fruit geproduceerd worden met kokosnoten, Kesar mango's en groene papaja's als belangrijkste producten. Het bedrijf heeft zijn eigen opslag-, verpakkings- en verwerkingsfaciliteiten en verzorgt zelf de logistiek. Een ander sterk punt van Methan Farm is dat het over alle biokeurmerken beschikt. "We zijn geen keiharde handelaren omdat we eigenlijk alleen een redelijk rendement op onze investeringen willen. We leggen grote nadruk op de identiteit en waarde van ons merk. Als ons merk eenmaal een plaats op de wereldmarkt heeft veroverd, zullen onze investeringen zich terugverdienen."



Umang voegt er aan toe dat de concurrentie op de huidige Indiase biomarkt groeit. "We willen onszelf daarom onderscheiden van andere bedrijven in India. We doen dit door waarde aan onze producten toe te voegen en via concurrerende prijzen. Daarnaast hebben we ook alle relevante certificaten in huis. We garanderen onze klanten kwaliteit doordat we bijvoorbeeld onze logistiek strikt beheren. We willen niet dat de kwaliteit van onze producten lijdt onder lange transittijden. Wij zijn op zoek naar partners die ons op dit gebied kunnen ondersteunen."

Transparantie is een belangrijke bedrijfswaarde voor Methan Farm. "Dit is cruciaal om te slagen in de biosector. We bieden onze partners heldere informatie over de handel en teeltmethoden. Dit is tot nu toe het geheim achter ons succes geweest," besluit Umang. 

Voor meer informatie:
Umang Sorathiya
Methan Farm (India)

Tel +91 94266 69482; +91 94087 73382
Email: info@methanfarm.com; methanfarm@gmail.com
www.methanfarm.com
 
Publicatiedatum: