Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede prijzen Marokkaanse avocado's maar krappe aanvoer

Gedurende de wintermaanden was de avocadomarkt heel goed door kleine aanvoer. Telers in het Middellandse Zeegebied, waaronder Marokko, hadden een kleinere productie dan normaal als gevolg van slechte weersomstandigheden. De hitte tijdens de bloeiperiode en vruchtzetting heeft aanzienlijke verliezen opgeleverd en ook gevolgen gehad op de kwaliteit van de resterende productie. De winter was strenger dan gebruikelijk en in sommige gebieden is forse schade ontstaan door regen en vorst. Als gevolg hiervan hebben zowel Spaanse als Marokkaanse telers minder fruit kunnen oogsten en is het aantal beschikbare grote kalibers klein. 



Volgens Aziz Simo, directeur van ABAZ Societe Civile Agricole

Hij vertelt dat de vraag de komende weken waarschijnlijk groot zal blijven omdat de aanvoer uit het Middellandse Zeegebied afneemt. De overgang van het winter- naar het zomerseizoen zal dit jaar gekenmerkt worden door forse tekorten vanwege overstromingen in de productiegebieden in Peru. Daarnaast zullen Peruaanse telers ook hinder ondervinden wat betreft de distributie van hun producten omdat havens onbereikbaar zijn door schade aan wegen en bruggen."

Voor meer informatie:
Aziz Abdou Simo
ABAZ Societe Civile Agricole (Morocco)
Tel.: 00212-522-222488
Email: abaz1@menara.ma

Publicatiedatum: