Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lage aardbeienprijzen op Britse markt vanwege grote aanvoer

In het Verenigd Koninkrijk is de productie van kasaardbeien dankzij het zonnige weer goed op gang gekomen. De volumes groeien maar de Britse aardbeien moeten het in de markt opnemen tegen de grote aanvoer uit Spanje. 

"Er zijn op het moment grote volumes Spaanse aardbeien op de markt," legt Chris Rose van Asplins Producer Organisation uit. "Het Spaanse fruit is later op de markt gekomen dan gebruikelijk als gevolg van de slechte weersomstandigheden aan het begin van het jaar."De binnenlandse aardbeienproductie lijkt daarentegen met het jaar eerder aan te vangen. Chris is echter van mening dat niet de start van het seizoen telt maar vooral het moment waarop de volumes groeien. "We zien dit bij steeds meer telers in het Verenigd Koninkrijk. Vandaar dat we voor onze vroege aardbeien minder hoge prijzen krijgen. Tesco biedt al aardbeien aan voor €2,34 (400 gram) wat zeer goedkoop is zo vroeg in het seizoen."

"Half mei zullen er grote volumes vroege aardbeien uit onze tunnels beschikbaar komen," legt Chris uit. "Voor tunneltelers zal de productie dan groot zijn hoewel de echte piek pas in juni verwacht wordt. Er zullen minder pieken in de productie zitten dan voorheen en de vraag zal in juli na afloop van Wimbledon ook niet instorten, zoals vroeger het geval was."
 
"Momenteel is de vraag op de Britse markt goed en de consument heeft nog steeds een voorkeur voor Britse aardbeien boven importfruit. Toch zijn de verschillen steeds minder groot dan vroeger wat tot gevolg heeft dat we onze aardbeien goedkoper moeten verkopen dan een paar jaar geleden."

Voor meer informatie:
Chris Rose
The Asplins Producer Organisation Limited
Tel:     0044 1795 594811
Email: commercial@asplinspo.com

Publicatiedatum: 7-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: