Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte Zuid-Afrika spoort bedrijven aan water te besparen

De droogte in Zuid-Afrika heeft grote gevolgen voor lokale telers, producenten en consumenten. De impact is te zien in de oogst opbrengst, kwaliteit en prijs. McCain South Africa heeft haar businessmodel aan de situatie aangepast om de invloed te beperken.

Het bedrijf heeft stappen gezet om de irrigatieschema's te optimaliseren en het waterverbruik in de fabrieken te beperken. Elke vestiging heeft een eigen team om het waterverbruik te observeren en maatregelen te nemen. Ook is er bij de aangesloten telers gekeken naar mogelijkheden om water te besparen.

"Ons waterverbruik strategie resulteert in 42% minder afvalwater in de vestiging in Springs en een reductie van 23% in Delmas in de afgelopen twee jaar," aldus Da Costa. "Het is ons gelukt om het waterverbruik sterk te verminderen zonder in te leveren op voedselveiligheid, dat stemt tevreden gezien de omvang van de crisis."


bron: bizcommunity.com
Publicatiedatum: