Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse delegatie op bezoek bij de BLE-kwaliteitscontrole

Vier Marokkaanse kwaliteitscontroleurs voor groenten en fruit van het EACCE (Etablissement Autonome de Contrôle et de Coordination des Exportations, Casablanca) waren van 19 tot en met 24 maart 2017 op bezoek bij de BLE in Duitsland. De bijeenkomst is onderdeel van de samenwerking tussen beide controle-instanties.


Van links naar rechts: Kamhi Ouhira, Zouhair El Hafi, Fadwa Bouhya, Heinrich Stevens (BLE), Lothar Lauck (presidium Gießen), Abdelkrim Manar, Udo Fölster (BLE) - Foto: BLE

Het vakprogramma omvatte een bezoek aan groothandelaren, import- en verwerkingsbedrijven in Frankfurt/Main, Dannstadt-Schauernheim en München evenals de kassenproductie van aardbeien, tomaten, paprika's en aubergines in het groententeeltgebied 'Knoblauchsland' (omgeving Neurenberg).

De controleurs van het EACCE konden voor het eerst Marokkaanse producten buiten Marokko zien en daarbij zelfs partijen identificeren die zij onlangs nog in Marokko gecontroleerd hebben.

De Marokkaanse controle ligt ten grondslag aan de verkoopnormen van de EU, de UNECE en de Codex Alimentarius. Daarbij geldt in Marokko een strikte nultolerantie tegenover kwaliteitsgebreken aangezien het transport van Marokko naar Duitsland doorgaans drie tot vier dagen duurt. Deze periode kan ook nog uitlopen als de producten in Perpignan over worden geladen.

Bij de groothandels wezen enkele groothandelaren erop dat zij zich een directe handel met Marokko wensen aangezien het overladen in Perpignan tijdrovend is en de kosten omhoog drijft. Deze suggestie willen de Marokkaanse collega's graag overbrengen aan de exporteurs in Marokko.

Voor de collega's van het EACCE en de BLE bestond de uitwisseling vooral uit grote openheid en intensieve, opbouwende discussies.
Publicatiedatum: