Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse tomaten duurder dan Nederlandse in Britse supermarktsector

Langzamerhand belanden er steeds meer Britse glastuinbouwproducten in de schappen van Britse supermarktketens. Er zijn na Sainsbury's, Asda en Morrisons nu ook Britse komkommers verkrijgbaar bij Waitrose en Tesco.

Volgens de laatste statistieken van het marktonderzoeksbureau ProduceView zijn Spaanse komkommers op dit moment alleen verkrijgbaar bij M&S en Lidl. Morrisons, Aldi en Co-op hebben vanaf deze week Nederlandse komkommers in het assortiment.

De retailprijs van komkommers is stabiel. De prijzen per stuk variëren van 49p (€0,57) bij Lidl en Aldi tot 59p (€0,69) bij Co-op.

Britse groene paprika

De eerste Britse groene paprika's waren vanaf vorige week verkrijgbaar bij Sainsbury's met een prijs van 50p (€0,59). Asda en Tesco hadden Nederlandse groene paprika's voor een prijs van respectievelijk 50p en 60p (€0,59 en €0,70), terwijl Morrisons en M&S Spaanse groene paprika's hadden van respectievelijk 50p en 60p (€0,59 en €0,70).



Dure Spaanse tomaten

Spanje en de Canarische Eilanden zijn de belangrijkste leveranciers voor tomaten bij Sainsbury's, Co-op en Waitrose. De Nederlandse tomaten van Asda en Morrisons waren het goedkoopst, met een prijs van £2 (€2,35) per kilo bij Asda en £1,91 (€2,24) per kilo bij Morrisons. De duurste tomaten waren te vinden bij Waitrose, die zijn Spaanse tomaten voor £2,35 (€2,76) per kilo verkocht.

Dit artikel is tot stand gekomen met informatie van ProduceView. Voor meer informatie zie de Britse retailverslagen van ProduceView.

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk
Publicatiedatum: