Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jan Rozema, Olympic Fruit:

"Druivenmarkt klaart iets op na taaie weken"

Tholen - Grote volumes druiven arriveerden de afgelopen weken in Europa. Nog altijd staat de markt onder druk, maar importeur Jan Rozema van Olympic Fruit ziet ook enkele lichtpuntjes. "Zo knapt de markt voor blauwe druiven met pit en rode zonder pit inmiddels wat op. Ook het voorjaarsweer en de aankomende Pasen zorgen traditioneel voor wat meer vraag."


 
"India heeft de afgelopen weken grote volumes gestuurd en die markt is nog niet schoon. Wel zijn de temperaturen daar gestegen, waardoor de aantallen voor verlading zijn afgenomen en sommige Indiase exporteurs haken nu zelfs af. Verder zijn er momenteel veel Chileense druiven, waardoor de markt voor 'wit seedless' behoorlijk onder druk is komen te staan", vertelt Jan. "Dit resulteert in prijzen voor wit seedless van 6,50-8,50 euro voor de punnets en 5,00 - 7,00 euro voor de losse druiven. Bij rood seedless wordt er 11-12 euro neergelegd voor de punnets en 7,50-8,50 euro voor de losse druiven."


 
"De markt voor rode pitloze druiven knapt nu wel wat op, nadat er forse volumes zijn binnengekomen. Zuid-Afrika is zo goed als klaar met laden vanuit de Hex-River en door de warme nachten in Chili kleurt daar het fruit niet optimaal, waardoor we minder rode druiven deze kant op verwachten", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Olympic Fruit
Tel: +31 (0)180 64 62 00
j.rozema@olympicfruit.com
www.olympicfruit.com

Publicatiedatum: 7-4-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: