Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Rozema, Olympic Fruit:

"Druivenmarkt klaart iets op na taaie weken"

Tholen - Grote volumes druiven arriveerden de afgelopen weken in Europa. Nog altijd staat de markt onder druk, maar importeur Jan Rozema van Olympic Fruit ziet ook enkele lichtpuntjes. "Zo knapt de markt voor blauwe druiven met pit en rode zonder pit inmiddels wat op. Ook het voorjaarsweer en de aankomende Pasen zorgen traditioneel voor wat meer vraag."


 
"India heeft de afgelopen weken grote volumes gestuurd en die markt is nog niet schoon. Wel zijn de temperaturen daar gestegen, waardoor de aantallen voor verlading zijn afgenomen en sommige Indiase exporteurs haken nu zelfs af. Verder zijn er momenteel veel Chileense druiven, waardoor de markt voor 'wit seedless' behoorlijk onder druk is komen te staan", vertelt Jan. "Dit resulteert in prijzen voor wit seedless van 6,50-8,50 euro voor de punnets en 5,00 - 7,00 euro voor de losse druiven. Bij rood seedless wordt er 11-12 euro neergelegd voor de punnets en 7,50-8,50 euro voor de losse druiven."


 
"De markt voor rode pitloze druiven knapt nu wel wat op, nadat er forse volumes zijn binnengekomen. Zuid-Afrika is zo goed als klaar met laden vanuit de Hex-River en door de warme nachten in Chili kleurt daar het fruit niet optimaal, waardoor we minder rode druiven deze kant op verwachten", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Olympic Fruit
Tel: +31 (0)180 64 62 00
j.rozema@olympicfruit.com
www.olympicfruit.com