Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België gebruikt maar helft Europese subsidies van EU-Schoolfruitprogramma

De Europese Commissie heeft nieuwe cijfers vrijgegeven over het uitbesteden van Europese subsidies van het EU-Schoolfruitprogramma in 2015-2016. Daaruit blijkt dat België tot de slechtste leerlingen van de klas behoort door slechts 57,5% van de subsidies te gebruiken.



Met het EU-Schoolfruitprogramma wil de Europese Unie kinderen aanzetten om meer groenten en fruit te eten. Hilde Vautmans reageert teleurgesteld dat het geld van de Europese subsidies niet ten volle gebruikt worden: "Het is van groot belang dat kinderen voldoende vitaminen opnemen tijdens deze jonge levensfase. Ik vraag me af wat België weerhoudt om deze Europese subsidies ten volle te benuttigen? Is het door een gebrek aan kennis en communicatie naar onze Belgische scholen toe over deze subsidies? Of is er een te hoge druk van administratieve lasten om deze Europese subsidies te verkrijgen? Ik hoop alvast dat hier omtrent snel duidelijkheid komt", aldus Europarlementslid Hilde Vautmans

In 2016 werd in het Europees Parlement gestemd over het samenvoegen van het Europees melkprogramma met het EU-Schoolfruitprogramma. Zo wordt er met de beschikbare middelen een groter bereik en meer efficiëntie gehaald wat dus leidt tot een win-win situatie.

"Het is belangrijk dat Vlaamse scholen blijven inzetten om verschillende (nieuwe) projecten aan te gaan. Niet enkel ten voordele van de gezondheid van kinderen, maar ook om het lokale karakter van de producten te promoten ten voordele van de melkboeren en groenten- en fruittelers. Ik vraag dan ook aan Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits, om nodige actie te voorzien om deze mogelijkheden van Europese subsidies mee bekend te maken want de gezondheid van onze kinderen is het hoogste goed," besluit Hilde Vautmans.

Bron: Hilde Vautmans
Publicatiedatum: