Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
BelgiŽ gebruikt maar helft Europese subsidies van EU-Schoolfruitprogramma

De Europese Commissie heeft nieuwe cijfers vrijgegeven over het uitbesteden van Europese subsidies van het EU-Schoolfruitprogramma in 2015-2016. Daaruit blijkt dat BelgiŽ tot de slechtste leerlingen van de klas behoort door slechts 57,5% van de subsidies te gebruiken.Met het EU-Schoolfruitprogramma wil de Europese Unie kinderen aanzetten om meer groenten en fruit te eten. Hilde Vautmans reageert teleurgesteld dat het geld van de Europese subsidies niet ten volle gebruikt worden: "Het is van groot belang dat kinderen voldoende vitaminen opnemen tijdens deze jonge levensfase. Ik vraag me af wat BelgiŽ weerhoudt om deze Europese subsidies ten volle te benuttigen? Is het door een gebrek aan kennis en communicatie naar onze Belgische scholen toe over deze subsidies? Of is er een te hoge druk van administratieve lasten om deze Europese subsidies te verkrijgen? Ik hoop alvast dat hier omtrent snel duidelijkheid komt", aldus Europarlementslid Hilde Vautmans

In 2016 werd in het Europees Parlement gestemd over het samenvoegen van het Europees melkprogramma met het EU-Schoolfruitprogramma. Zo wordt er met de beschikbare middelen een groter bereik en meer efficiŽntie gehaald wat dus leidt tot een win-win situatie.

"Het is belangrijk dat Vlaamse scholen blijven inzetten om verschillende (nieuwe) projecten aan te gaan. Niet enkel ten voordele van de gezondheid van kinderen, maar ook om het lokale karakter van de producten te promoten ten voordele van de melkboeren en groenten- en fruittelers. Ik vraag dan ook aan Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits, om nodige actie te voorzien om deze mogelijkheden van Europese subsidies mee bekend te maken want de gezondheid van onze kinderen is het hoogste goed," besluit Hilde Vautmans.

Bron: Hilde Vautmans

Publicatiedatum: 5-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: