Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zijn hoge citroenprijzen verleden tijd?

De Zuid-Afrikaanse oogst levert niet hetzelfde op als voorgaande jaren. Een handelaar uit Zuid-Afrika, afkomstig uit het Midden-Oosten: "De markt wil geen hoge prijzen meer betalen voor Zuid-Afrikaanse citroenen. Klanten kopen nu voor $17 (€15,95) een doos. Dat is meer dan 200 rand. Dit is een hele goede prijs, maar niet zo hoog als sommige andere markten." Veel handelaren zijn bang dat de marktprijs lager uit zal vallen. De prijzen in Dubai liggen nu rond 70-75 DHS (€17,89-€19,17) per doos van 15 kg. Volgens de handelaar worden er meer dan een miljoen dozen citroenen uit Zuid-Afrika geëxporteerd, waarvan 50% naar het Midden-Oosten zal gaan. "Verkopers zijn bezorgd dat ze de citroenen niet kunnen verkopen voor dezelfde hoge prijs als voorgaande jaren. De verkoop in het Midden-Oosten is in januari, februari en maart erg moeizaam gegaan. Dit geldt voor al het fruit. De consumenten geven minder geld uit. De meerderheid in het Midden-Oosten is ongeschoold werknemer. Zij hebben minder geld beschikbaar om uit te geven."

"De actuele prijs is wat de citroenprijs een lange tijd geleden had moeten zijn. Ik denk dat de prijzen van de citroenen die in het Midden-Oosten komen, rond $14 tot $16 (€13,01 tot €14,98) per doos van 15 kg zullen zijn. De prijzen moeten ongeveer zo blijven en dan zullen we zien wat er gebeurt. We blijven aan dezelfde klanten leveren."

De handelaar verwacht dat dezelfde volumes Zuid-Afrikaanse citroenen naar het Midden-Oosten geëxporteerd worden. De prijs zal echter lager zijn. "De telers verdienen veel geld aan citroenen. Ook aan lagere citroenprijzen kan nog veel verdiend worden. Er zijn nog steeds veel mensen die nieuwe citroenbomen in Zuid-Afrika planten. Over 5 jaar zal de oogst uit meer dan 30 miljoen dozen bestaan. Vanwege de hoge prijzen, zijn de mensen veel citroenen gaan telen. Nu de prijzen omlaag gaan, zullen veel mensen het moeilijk krijgen."
 
Voor meer informatie:
David Pearce
G.F.Marketing (Pty) Ltd.
Tel: +27 21 944 9715
david@gfmarketing.co.za

Publicatiedatum: 5-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: