Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotse tomatensector nieuw leven ingeblazen

Een bedrijf nabij Hawick wordt erkend voor het feit dat het zich als eerste inzet om de Schotse tomatensector nieuw leven in te blazen. Het teeltbedrijf produceert Annamay cocktailtomaten en Sweetelle babyplum op de Stadhill Farm in het noorden van Minto. In kassen wordt energie gebruikt uit biomassa en biogas. De tomaten worden geteeld in een nieuwe soort kas van 2,5 miljoen euro op een areaal van 1,2 hectare. Dit is een onderdeel van een ambitieus project waarbij bijna 20 banen worden gecreƫerd.

Nieuwe
Producent Jim Shanks is de vijfde generatie die actief is in het bedrijf. Hij is daarnaast ook leider van de Teviotdale Young Farmers Club. Al vier jaar is Jim bezig met de ontwikkeling van een innovatieve methode. Hiervoor werkt hij samen met de organisatie Scotty Brand sinds vorige zomer.

Volgens de teler zijn de tijden veranderd. "Mensen willen Schotse producten. Ze herinneren zich dat er tijden waren dat tomaten hier groeiden. Daarnaast is de support vanuit de retail enorm. Men kiest steeds vaker voor lokaal product. Het is beter dan het ooit was." Jim oogstte eind maart voor het eerst. "De tomaten smaken heerlijk, beter dan de Nederlandse", besluit hij.

Klik hier voor het volledige artikel van Hawick News
Publicatiedatum: