Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Indiase mango's stijgt met met 15%

De Indiase mango-export zal dit seizoen naar verwachting met 10% tot 15% stijgen dankzij de goede oogst. Al 210.000 mangoplantages zijn geregistreerd op MangoNet, een systeem dat door het APEDA werd ontwikkeld. Sinds de invoering van dit systeem mogen exporteurs hun mango's uitsluitend inkopen bij geregistreerde telers. 

Vorig jaar exporteerde het land ongeveer 35.000 ton mango's. Dit jaar zal dit volume groeien naar 45.000 ton, meldt het Maharashtra State Marketing Board. Maharashtra is de grootste mango-exporteur in het land met een aandeel van 80% in de totale export. 

Naast Europa heeft ook Mauritius Indiase markttoegang verleend, mist vergezeld van een fytosanitair certificaat. Zwitserland heeft zijn verbod op Indiase mango's opgeheven en er zijn nieuwe markten geopend in Canada, Maleisiƫ, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Noord-Korea en Australiƫ.
Publicatiedatum: