Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
switch Spanje naar Egypte

Importcitrus in Verenigde Arabische Emiraten verloopt moeizaam

Het seizoen voor importcitrus is moeizaam verlopen in de Verenigde Arabische Emiraten. Aangezien Spaanse sinaasappelen kampten met kwaliteitsproblemen, heeft een aantal importeurs ervoor gekozen citrus uit Egypte te importeren. 

"We importeren onze Valencia sinaasappelen uit Egypte. Normaal gesproken importeren we Navel sinaasappelen uit Spanje maar de kwaliteit was niet al te best. Het fruit had een zure smaak, terwijl consumenten op onze markt een voorkeur voor zoet fruit hebben," legt Samel Saadedin uit van de Al Jabali Trading Group. 

Volgens Samel waren de Egyptische Valencia's en Navels een uitstekend alternatief. Zijn bedrijf importeerde ook citroenen en granaatappelen uit Turkije en Kinnow mandarijnen uit Pakistan. "De vraag naar mandarijnen is behoorlijk sterk," vertelt Samel.

Hoewel de prijzen van Egyptisch citrus doorgaans lager zijn, was de markt niet echt gunstig voor importeurs. Naast het beleveren van de groothandel in de Verenigde Arabische Emiraten, verdient Al Jabali een aanzienlijk deel van zijn inkomsten met de re-export van importfruit. "We exporteren het citrus naar landen zoals Oman en Qatar maar we hebben ons exportseizoen beƫindigd. De prijzen van het geƫxporteerde fruit waren hetzelfde als die voor importfruit zodat er geen winst viel te behalen. Al met al kan men stellen dat de markt voor citrus sinds januari gestagneerd is," aldus Samel.

Voor meer informatie:
Samel Sadedin
Al Jabali Trading Group (UAE)
Tel: 00971- 4392 - 6176
Email: dxb.samer@aljabalieg.com
www.aljabalieg.com

Publicatiedatum: