Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
switch Spanje naar Egypte

Importcitrus in Verenigde Arabische Emiraten verloopt moeizaam

Het seizoen voor importcitrus is moeizaam verlopen in de Verenigde Arabische Emiraten. Aangezien Spaanse sinaasappelen kampten met kwaliteitsproblemen, heeft een aantal importeurs ervoor gekozen citrus uit Egypte te importeren. 

"We importeren onze Valencia sinaasappelen uit Egypte. Normaal gesproken importeren we Navel sinaasappelen uit Spanje maar de kwaliteit was niet al te best. Het fruit had een zure smaak, terwijl consumenten op onze markt een voorkeur voor zoet fruit hebben," legt Samel Saadedin uit van de Al Jabali Trading Group. 

Volgens Samel waren de Egyptische Valencia's en Navels een uitstekend alternatief. Zijn bedrijf importeerde ook citroenen en granaatappelen uit Turkije en Kinnow mandarijnen uit Pakistan. "De vraag naar mandarijnen is behoorlijk sterk," vertelt Samel.

Hoewel de prijzen van Egyptisch citrus doorgaans lager zijn, was de markt niet echt gunstig voor importeurs. Naast het beleveren van de groothandel in de Verenigde Arabische Emiraten, verdient Al Jabali een aanzienlijk deel van zijn inkomsten met de re-export van importfruit. "We exporteren het citrus naar landen zoals Oman en Qatar maar we hebben ons exportseizoen beëindigd. De prijzen van het geëxporteerde fruit waren hetzelfde als die voor importfruit zodat er geen winst viel te behalen. Al met al kan men stellen dat de markt voor citrus sinds januari gestagneerd is," aldus Samel.

Voor meer informatie:
Samel Sadedin
Al Jabali Trading Group (UAE)
Tel: 00971- 4392 - 6176
Email: dxb.samer@aljabalieg.com
www.aljabalieg.com


Publicatiedatum: 5-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: