Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China verdubbelt import Filipijnse bananen

De export vanuit Azië naar China is sterk gestegen, zowel qua volume als in waarde en dit markeert volgens economen het einde van een tweejarige handelsrecessie. 

Het hogere prijsniveau verhoogt de waarde van de export voor landen zoals Indonesië en Maleisië. Econoom Rajiv Biswas vertelt dat de export in Azië een opleving doormaakt. De export van de Filipijnen is fors gestegen en dat geldt met name voor bananen. China heeft het importvolume bananen de laatste paar maanden verdubbeld. 

In Japan wordt het bescheiden economisch herstel gesteund door de toegenomen export naar China, de belangrijkste afzetmarkt van het land. In februari steeg het exportvolume met 28%, de grootste stijging van de laatste twee jaar. De Zuid-Koreaanse export maakte in dezelfde maand de grootste groei van de laatste vijf jaar door dankzij de grotere export naar de Chinese markt.

Door de opleving van de export naar China zal de groei in Azië in 2017 en 2018 mogelijk de 5% overschrijden ten opzichte van een wereldwijde groei van ongeveer 3,5%, zo meldt het Internationaal Monetair Fonds. 


Publicatiedatum: