Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China verdubbelt import Filipijnse bananen

De export vanuit Azië naar China is sterk gestegen, zowel qua volume als in waarde en dit markeert volgens economen het einde van een tweejarige handelsrecessie. 

Het hogere prijsniveau verhoogt de waarde van de export voor landen zoals Indonesië en Maleisië. Econoom Rajiv Biswas vertelt dat de export in Azië een opleving doormaakt. De export van de Filipijnen is fors gestegen en dat geldt met name voor bananen. China heeft het importvolume bananen de laatste paar maanden verdubbeld. 

In Japan wordt het bescheiden economisch herstel gesteund door de toegenomen export naar China, de belangrijkste afzetmarkt van het land. In februari steeg het exportvolume met 28%, de grootste stijging van de laatste twee jaar. De Zuid-Koreaanse export maakte in dezelfde maand de grootste groei van de laatste vijf jaar door dankzij de grotere export naar de Chinese markt.

Door de opleving van de export naar China zal de groei in Azië in 2017 en 2018 mogelijk de 5% overschrijden ten opzichte van een wereldwijde groei van ongeveer 3,5%, zo meldt het Internationaal Monetair Fonds. Publicatiedatum: 5-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: