Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ramboetanoogst Guatemala ziet er goed uit

"Twee weken geleden bezocht ik onze ramboetan teler in Guatemala om te zien hoe het gesteld was met de oogst van dit jaar," vertelt Andres Ocampo van HLB Specialties. "Het is nog vroeg in het seizoen en de vruchten beginnen zich nu pas te ontwikkelen. Voorlopig wijst alles in de richting van een gezonde oogst."



Het seizoen verlengen
Hoewel er pas over twee maanden begonnen kan worden aan de pluk, is HLB-teler LaFinita optimistisch over het aankomende seizoen. Normaal gesproken begint het seizoen rond één juni maar dit jaar zal de oogst mogelijk al wat eerder aanvangen. "Onze teler probeert het seizoen te verlengen door in verschillende regio's bomen aan te planten," legt Ocampo uit. Vanwege de verschillen in bodem en klimaat bloeien sommige bomen vroeger. De eerste regio die in productie komt, is gelegen in het zuidelijke deel van Guatemala in het departement San Marcos. "In Sam Marcos kunnen we half mei al beginnen met de oogst maar tot begin juni zullen de volumes bescheiden zijn," voegt Ocampo er aan toe. Zodra de pluk in het zuiden is voltooid, start de productie in de regio Puerto Barrios in het departement Izabal. Door zijn productie over twee regio's te spreiden, heeft LaFinita zijn seizoen tot aan november weten te verlengen. 



Vijfde importseizoen
Voor HLB Specialties wordt het alweer het vijfde seizoen dat het bedrijf ramboetans uit Guatemala importeert. "We werken al vanaf het begin met LaFinita samen," vertelt Ocampo. "Dit is een zeer toegewijd familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de teelt van ramboetan. Ze waren de eersten die deze fruitsoort in Guatemala zijn gaan telen en in 1997 plantte het bedrijf de eerste bomen. Vandaag de dag heeft LaFinita een areaal van 243 hectare. Het bedrijf exporteert zijn ramboetans al sinds 2004, het jaar waarin het exportprotocol tot stand kwam dat Guatemala toegang gaf tot de Amerikaanse markt.


Andres Ocampo (tweede van rechts) samen met een team van LaFinita.

Voor meer informatie:
Andres Ocampo
HLB Specialties
Tel: (+1) 954-475-8808
Publicatiedatum: