Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk streeft naar 30 procent biologische teelt

Oostenrijk neemt in Europa nog steeds een voortrekkersrol in als het gaat om biologische teelt. De Oostenrijkse overkoepelende bio-organisatie heeft zich nu een nieuw doel gesteld: tot 2025 wil men het biologische aandeel aan het totale tuinbouwareaal vergroten naar 30 procent, meldt website bio-markt.info.

Het lange tijd nagestreefde doel van 20 procent heeft het land inmiddels namelijk al bereikt, maakte Bio Austria op de BioFach bekend. Volgens cijfers van de vereniging teelde werd er in Oostenrijk in het afgelopen jaar op 571.585 hectare biologisch geproduceerd. Dat betekent een aandeel van 22 procent aan het totale tuinbouwareaal. "Op meer dan elke vijfde hectare in Oostenrijk wordt tegenwoordig volgens biologische richtlijnen geproduceerd. De toename van het biologisch tuinbouwareaal bedroeg in het afgelopen jaar 26.500 hectare. Dat komt ongeveer overeen met de grootte van Malta of zo'n 38.000 voetbalvelden", zegt Bio Austria-voorzitter Gertraud Grabmann.

Daarom is het nu tijd om een nieuwe mijlpaal na te streven: "We zouden gezamenlijk met de politiek als nieuw etappedoel voor het jaar 2025 een biologisch aandeel van 30 procent aan het totale tuinbouwareaal na moeten streven", aldus Gertraud. Want het potentieel van de biologische tuinbouw is ook in Oostenrijk nog lang niet uitgeput.
Publicatiedatum: