Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Schotel houdt presentatie tijdens United Business Fair in Paramaribo

Concurrentiekracht toegenomen voor Surinaamse groenten

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Suriname heeft Piet Schotel van Fruit Consultancy Europe op 1 april een presentatie verzorgd tijdens de United Business Fair in Paramaribo.



Tijdens de presentatie werd er aandacht besteed aan de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van groenten en fruit. Er werd stil gestaan bij hoe de eisen voor veilige productie en certificering van onder andere GlobalGAP een steeds belangrijkere rol innemen bij de export naar Europa. Daarnaast werd gesproken over de groeiende markt voor exotische vruchten en andere eisen in Europa op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne en duurzaamheid.

Tijdens het bezoek aan Suriname bezocht Piet Schotel ook enkele Surinaamse bedrijven en projecten. Samen met ambassadeur Ernst Noorman en economisch medewerker Heine Lageveen van de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname, werd er gesproken over de kansen en uitdagingen van de Surinaamse exporteur. Suriname maakt een interessante ontwikkeling door op het gebied van groente en fruit productie en export. Naast de traditionele export van Surinaamse groenten zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Acai bessen, pepers en cassave.



Door de gedaalde waarde van de Surinaamse dollar (SRD) ten opzichte van de US dollar en de Euro, is de concurrentiekracht toegenomen voor de typische Surinaamse groenten, met name ten opzichte van de Dominicaanse Republiek. In 2018 zal een nieuw stimuleringsprogramma vanuit de Europese Unie van start gaan. Dit stimuleringsprogramma heeft als doel nieuwe kansen te creëren voor Suriname op het gebied van productie en export van groenten en fruit.

 
Publicatiedatum: