Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
La Place serveert quinoa van lokale teelt

"De keuze voor lokale quinoa komt voort uit de wens van La Place om het aantal kilometers dat onze producten moeten afleggen, sterk terug te dringen", zegt Nick Möhlmann, inkoper bij La Place.

Quinoa is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland en wordt gegeten als vervanger van aardappelen, rijst of pasta. De vraag is sterk toegenomen, waardoor er inmiddels sprake is van massaproductie in Zuid-Amerika. Daar komt de quinoa oorspronkelijk vandaan. Ook wordt er in die landen gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen. In Nederland is dat niet het geval.

"Zuid-Amerikaanse quinoa smaakt vaak wat bitter. De Universiteit van Wageningen heeft bijna tien jaar lang quinoarassen gekruist op een natuurlijke manier totdat er een ras uit kwam dat geen bitterstof bevat. Dit is de quinoa die wij bij La Place inkopen."

De Nederlandse quinoa komt sinds 2014 van de Dutch Quinoa Group, waar ook La Place klant is. Bij de start waren er veertien Nederlandse telers. Dit zijn er inmiddels 35. De quinoa wordt in maart gezaaid en in augustus en september geoogst. Daarna wordt het gedroogd en verpakt.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum: 5-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: